Focus op de leuke concept cars die je kan ontdekken op de Brussels Motor Show 2023

Wie Autosalon zegt, zegt ook concept cars. En voor zijn 100ste editie ontsnapt het Salon van Brussel niet aan die regel! Dit is ons overzicht van de concept cars die je als bezoeker kan ontdekken in de Heizelpaleizen.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 30 december 2022
  • Brussels Motor Show
  • 2.314 weergaven

Alpine Alpenglow

Naast de radicale Alpine 110 R toont het sportieve merk van de Renault-groep in Brussel de indrukwekkende Alpenglow concept. Naast zijn sculpturale lijn valt deze concept car op door zijn originele hybride aandrijflijn. Zijn verbrandingsmotor, bijgestaan door een elektromotor, wordt immers rechtstreeks gevoed met waterstof. Dat betekent dat hij explosieve prestaties kan leveren terwijl er bijna alleen waterdamp uit de uitlaat komt.

Audi Skysphere en Audi A6 e-tron

Audi zal op zijn stand twee concept cars tonen. Eén daarvan is een waarheidsgetrouw voorsmaakje van een productiemodel dat in 2024 wordt verwacht: de grote elektrische A6 e-tron berline. De andere is meer gewoon een plezier voor het oog: de sculpturale Skysphere roadster.

Citroën Oli

Op de stand van Citroën is het de Oli concept die alle ogen op zich gericht zal krijgen. Een zo licht mogelijke elektrische concept car, voorgesteld als een "optimistisch laboratorium op wielen". Het merk met de 'double chevrons' zal er inspiratie uit putten voor zijn toekomstige modellen.

Cupra Urban Rebel Concept en Tavascan Concept

Bij Cupra zijn er ook twee concept cars te spotten. Beide kondigen de nakende komst van een productiemodel aan. De Tavascan concept is een bijna productieklare voorloper van Cupra's toekomstige elektrische SUV, en een neefje van de Audi Q4 e-tron Sportback, Skoda Enyaq Coupé en VW ID.5. Hij wordt verwacht in 2024.


De Urban Rebel kondigt de grote lijnen aan van Cupra's toekomstige elektrische stadsauto. Maar de productieversie, gepland voor 2025, zal ongetwijfeld wat 'braver' zijn. Al zou zo'n compacte auto met een piekvermogen van 435 pk ons niet tegenstaan!

Dacia Manifesto

Zoals zijn naam al aangeeft, doet de Manifesto concept dienst als manifest voor toekomstige Dacia-modellen. Het is volgens het Roemeense merk een "unieke visie op een essentiële, coole, robuuste, betaalbare en op ecologisch vlak performante auto".

DS E-Tense Performance

DS Automobiles toont in Brussel ook zijn "very high-performance laboratorium". Deze DS E-Tense Performance concept is gebaseerd op een koolstofvezel structuur, uitgerust met een dubbele elektrische aandrijving met een gecombineerd vermogen tot 600 kW (815 pk)!

Jeep Avenger 4X4 Concept

Hoewel Jeep op zijn stand de definitieve versie van zijn eerste elektrische SUV Avenger toont, kan je hem als bezoeker ook bewonderen in een meer avontuurlijke look. Met de 'Avenger 4x4 Concept' onthult Jeep immers het basisidee achter de toekomstige radicalere versie van de nieuwe kleine elektrische SUV, die binnenkort voorgesteld wordt. 

Mini Aceman concept

De Aceman concept op de Mini-stand is dan weer een echte preview van een productiemodel. Een elektrische compacte SUV die onze spionnen al konden betrappen tijdens zijn ontwikkeling!

Nissan Ariya Singleseater

Met de Singleseater concept stelt Nissan op zijn stand een radicaal sportieve versie voor van zijn nieuwe vlaggenschip Ariya. Deze concept car maakt gebruik van dezelfde elektrische technologie, maar dan in de vorm van een eenzitter sportwagen.

Renault 4EVER Trophy, Renault 5 Prototype en Scénic Vision

Op de stand van Renault zullen niet minder dan drie concept cars te spotten zijn! De 4EVER Trophy concept is een 'avontuurlijke' versie van de elektrische herinterpretatie van de legendarische 4L, die in 2025 wordt verwacht.

De Renault 5 Prototype is de voorloper van de 'betaalbare' elektrische auto van Renault, geïnspireerd door zijn populaire gelijknamige voorloper.

De Scénic Vision concept is dan weer een voorsmaakje van Renault’s toekomstige elektrische gezinsauto, die in 2024 wordt verwacht.

Skoda Vision 7S

Een andere elektrische gezinswagen die we in de komende jaren mogen verwachten is te zien op de Skoda-stand. Deze Vision 7S concept kondigt de look aan van Skoda's toekomstige grote 7-zits elektrische SUV. Meer in het algemeen toont hij ook de nieuwe designtaal van het Tsjechische merk.

Volkswagen ID.Xtreme en Volkswagen ID.Space Vizzion

Volkswagen reist af naar Brussel met twee concept cars in zijn koffers. Op de stand van het Duitse merk kan je een avontuurlijke versie van de ID.4 ontdekken in de vorm van de ID. Xtreme en ook de ID. Space Vizzion concept die de komst aankondigt van een grote break in de ID-familie, de elektrische tegenhanger van de Passat.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km