Focus op de magnifieke Lancia Flaminia 335 van de Italiaanse president

Een juweel van een auto, gebouwd aan het begin van de jaren zestig.  

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 03 februari 2022
  • Divers

Omdat er geen vervanger gevonden werd, moet de President van de Italiaanse Republiek, Sergio Mattarella, een tweede ambtstermijn doen. Een nieuw hoofdstuk in een verhaal dat de pers in het land bezighoudt, tegen de achtergrond van een strijd tussen de verschillende politieke partijen in Italië. 

Ondanks de ietwat geforceerde herverkiezing, werd de Italiaanse President afgelopen donderdag 3 februari getrakteerd op de traditionele ceremonie. Op het programma: de eedaflegging voor het Parlement, gevolgd door een toespraak van een twintigtal minuten. Om van het Palazzo Montecitorio (waar de Kamer van Volksvertegenwoordigers zetelt) naar het Quirinal (het pauselijke paleis dat vervolgens het koninklijk paleis werd, en vandaag de officiële residentie is van de President), werd Sergio Mattarella door de straten van de hoofdstad gereden aan boord van een schitterende Lancia Flaminia 335 die tussen 1960 en 1961 door Pininfarina gebouwd werd. Vier exemplaren werden geassembleerd, telkens met een blauw Landaulet-koetswerk, waarbij het interieur afgewerkt is in zwart Connolly leer. 

Twee volbloeden voor de president

De twee cabrio’s die op dit moment in de presidentiële vloot zitten, dragen de namen Belfiore en Belvedere, namen die geassocieerd worden met volbloed paarden. De twee andere (Belsito en Belmonte) staan respectievelijk in het historische museum voor militaire voertuigen in Rome en in het nationale automuseum in Turijn. 

Naast hun stoffen dak dat hydraulisch geopend kan worden, beschikken deze uitzonderlijke Flaminia’s over een wielbasis van 3,35 m. Daarmee kunnen ze plaats bieden aan 7 inzittenden, verdeeld over drie zetelrijen. De totale lengte van het model bedraagt 5,46 m, voor een gewicht van twee ton. Onder de motorkap zit een V6 benzine met een cilinderinhoud van 2.500 cc, goed voor een vermogen van 102 pk. 

De presidentiële vloot bevat ook een gepantserde Maserati Quattroporte en vier exemplaren van de Lancia Thesis, waaronder één gepantserde met lange wielbasis. 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Presidenza della Repubblica.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km