Focus op GSe, de sportieve topuitvoeringen bij Opel

VROOM.be kon in avant-première de Grandland GSe en Astra GSe ontdekken!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 21 december 2022
  • Lancering

Eerder dit jaar blies Opel zijn legendarische 'GSe'-badge nieuw leven in. Maar vandaag staan die letters niet meer voor 'Grand Sport Einspritzung', wel voor 'Grand Sport Electric'. Een topuitvoering met een sportieve afwerking, in combinatie met een plug-in hybride aandrijflijn die we nu in detail kunnen ontdekken. En dat begint met enkele specifieke kenmerken qua look.

Een dynamischere look

Ongeacht het model zorgt de GSe-afwerking voor een sportievere uitstraling. Aan de buitenkant bestaat die onder andere uit unieke velgen, een zwart dak en een specifieke bumper vooraan voor de Astra, terwijl de Grandland een unieke diffuser en (optioneel) een zwarte motorkap krijgt. Binnenin zijn de veranderingen subtieler. De specifieke zetels krijgen GSe-opschriften op hun unieke bekleding. Veel is het niet, maar toch al meer dan de wat er verandert onder de motorkap…

De krachtigste Astra en Grandland

Het is heel simpel: er zijn geen motoraanpassingen te bespeuren bij beide modellen. De Astra krijgt precies dezelfde 225 pk en 360 Nm sterke aandrijflijn en versnellingsbak als zijn Franse neef, de Peugeot 308. De Grandland wordt dan weer aangedreven door dezelfde 1.6 turbo plug-in hybride met 300 pk en 520 Nm koppel als de 3008. Anderzijds zullen deze motoren enkel leverbaar zijn in de GSe-uitvoeringen. Daarmee zijn de Astra en Grandland de krachtigste uitvoeringen in hun soort. Maar het zijn niet alleen de pk's die een auto dynamisch maken. Ook het chassis speelt een belangrijke rol, en Opel heeft op dat vlak niet stilgezeten. 


Alles speelt zich onderhuids af

Ten eerste is er het zichtbare topje van de ijsberg dat alleen geldt voor de Astra: de GSe-versie staat 10 mm dichter bij het asfalt dankzij een herwerkte ophanging met kortere veren en speciale Koni-dempers met FSD (Frequency Selective Damping). Ook de afstelling van de ESP en stuurinrichting is verbeterd. Met uitzondering van de lagere rijhoogte krijgt de Grandland dezelfde behandeling. Nu is het alleen nog afwachten wat dat alles geeft eens we plaats kunnen nemen achter het stuur, en zelf kunnen ervaren hoe sportief de GSe-versies zijn! 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Opel? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Opel-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km