Ford en Rivian: geen samenwerking voorzien

Hoewel het merk met het blauwe ovaal een belangrijke aandeelhouder is van de elektrische start-up, staat er geen gemeenschappelijk voertuigplatform op het programma. Maar dat belet de twee merken niet om solidair te zijn.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 november 2021
  • Sector

Wat, heb je nog nooit gehoord van Rivian? Deze nieuwe Amerikaanse autobouwer is nochtans veel in het nieuws de laatste tijd. Eerst met zijn nieuwste creaties: de R1T pick-up en de R1S SUV. Maar ook omwille van zijn beursgang, waarbij het bedrijf een kapitaal van 100 miljard wist op te halen! Er zal met andere woorden rekening gehouden moeten worden met Rivian de komende jaren. Maar dat geldt niet voor Ford, toch niet op technisch vlak, ondanks het feit dat de Amerikaanse gigant één van de hoofdaandeelhouders is van de start-up. 

Te veel verschillen

Voor Ford, dat nochtans ook inzet op elektrische pick-ups en SUV’s, staat er immers geen samenwerking op het programma omdat er te veel verschillen zijn tussen de opbouw van de twee bedrijven. En ook hier speelt de chipcrisis. De twee autobouwers willen zich immers eerder concentreren op de levering van hun eigen modellen, wat al geen sinecure is. 

Ford als verliezer?

Zou Ford een slechte zaak gedaan hebben door meer dan een half miljard dollar te investeren in Rivian? In tegendeel, want hoewel een uitwisseling van onderdelen niet voorzien is op dit moment, belet dat de gigant niet om geld te verdienen. De waarde van het aandeel van Ford in de Amerikaanse start-up is immers vertienvoudigd sinds 


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Toyota en Lexus gaan voor een elektrificerende toekomst

Toyota en Lexus gaan voor een elektrificerende toekomst

De Japanse autogroep heeft heel wat nieuwigheden aangekondigd op zijn Kenshiki-presentatie: een toekomstige SUV-coupé, nieuwe brandstofcellen op waterstof, een manuele versnellingsbak voor EV's en nieuwe versies en opties voor de Lexus RZ.

Cybertruck wordt nu al Invincible dankzij Unplugged Performance

Cybertruck wordt nu al Invincible dankzij Unplugged Performance

De Amerikaanse Tesla-tuner Unplugged Performance heeft een UP Invincible-accessoirepakket ontwikkeld om de Tesla Cybertruck klaar te maken voor het einde van de wereld!

Scoop: Lancia Ypsilon, nu al betrapt

Scoop: Lancia Ypsilon, nu al betrapt

De Italiaanse constructeur heeft de comeback van het model nog maar net aangekondigd of onze spionagefotografen hebben de nieuwe Lancia Ypsilon al betrapt!

Nissan: 3 nieuwe elektrische SUV's op komst

Nissan: 3 nieuwe elektrische SUV's op komst

De Nissan Leaf wordt binnenkort een SUV op basis van de Chill-Out-conceptcar, met nadien ook elektrische opvolgers voor de Juke en de Qashqai.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km