Lamborghini
De unieke coupé en cabrio zullen de laatste Lamborghini-modellen zijn met een puur atmosferische V12.
En kondigt dat aan nog voor het eerste model van het Amerikaanse merk op basis van het Duitse elektrische onderstel gebouwd wordt.
In 2018 kondigden Ford en de Volkswagen groep aan dat ze gingen samenwerken om op die manier elektrische voertuigen, bestelwagens en zelfrijdende technologieën sneller en efficiënter op de markt te brengen. Dat leverde ondertussen al een door Volkswagen gebouwde Connect op bij Ford en een door Ford gebouwde Volkswagen Amarok.
Maar de ‘Deutsch-Amerikanische Freundschaft’ lijkt op personenwagenvlak geen lang leven beschoren. Nog voor Ford in Keulen begint met de productie van zijn eerste SUV op VW’s MEB-onderstel, heeft het aan de collega’s van het Duitse Automobilwoche laten weten dat het in de toekomst minder afhankelijk wil zijn van het Duitse concern. Eerder al werd besloten om de gezamenlijke ontwikkeling van technologieën voor autonoom rijden via Argo AI stop te zetten.
Concreet betekent het ‘minder afhankelijk worden’ dat Ford werkt aan een eigen elektrisch platform dat na twee modellen op MEB-basis dienst zal doen voor de elektrische modellen die Ford op de markt brengt in de toekomst. Tegen 2026 willen de Amerikanen zo’n 600.000 elektrische auto’s aan de man brengen in Europa, waarvan een groot gedeelte nog op het MEB-onderstel, dat de ideale startbasis vormt om het elektrische gamma van Ford uit te breiden. Maar tegen 2030 wil het Amerikaanse merk alleen nog maar elektrische personenwagens verkopen in Europa, waarbij het eigen, in de fabriek in Valencia gebruikt elektrische platform waarschijnlijk meer mogelijkheden biedt op praktisch en financieel vlak.
Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:
De unieke coupé en cabrio zullen de laatste Lamborghini-modellen zijn met een puur atmosferische V12.
In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!
De Super Seven 600 en Super Seven 2000 maakten hun Europese debuut op Rétromobile in Parijs.
Een exclusieve Française die maar liefst € 9.792.500 opbracht!