Ford onthult 900 pk sterke elektrische Mustang Lithium in Las Vegas

Ford wil de wereld alvast voorbereiden op een elektrische toekomst met deze zuiver elektrische Mustang Lithium van 900 pk.
  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 06 november 2019
  • Elektrisch
De elektrische Mustang is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse Webasto, dat vooral gekend is om zijn standverwarmingen en aftermarket-schuifdaken. Hij ontwikkelt liefst 900 pk en 1.355 Nm aan koppel. Voor de rest zijn de Amerikanen heel karig met informatie. Zo zeggen ze over de prestaties niets meer dan dat hij “bliksemsnelle sprints zoals enkel een elektrische aandrijflijn die kan bieden” levert en “een verbluffende tijd op de kwartmijl”. Uitzonderlijk is wel dat de auto een manuele zesversnellingsbak heeft “die zijn sporen heeft verdiend op de drag strip”. De auto staat op een sportonderstel, heeft extra sterke remmen en heel wat onderdelen van het koetswerk zijn in koolstofvezel gemaakt om gewicht te besparen. Ter compensatie van de batterij? Misschien, maar Ford verklapt zelfs niet hoeveel stroom er in de accu kan dus is het moeilijk om te schatten hoe zwaar die is. Mensen die de Mustang Lithium in het echt zagen op de SEMA-tuningshow in Las Vegas, waar hij vanmorgen is onthuld, zeggen dat de batterij er heel klein uitziet, wat laat vermoeden dat dit monster puur voor de drag strip ontwikkeld is en waarschijnlijk een heel klein rijbereik heeft. Ook het feit dat snelladen niet eens mogelijk is en dat de interne lader van de auto niet meer slikt dan 16A suggereert dat de batterij ‘piepklein’ is naar autonormen, want anders zou het dik 24 uur duren om ze te vullen. Wie desondanks wel iets voelt voor dit elektrische sprintwonder, moeten we teleurstellen: het blijft bij één prototype.

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Ford Mustang: twee speciale versies in Europa voor 60ste verjaardag

Om de 60ste verjaardag van de Mustang te vieren, kondigt Ford twee nieuwe speciale versies aan voor de Europese markt. Maar ook de Mustang GTD komt onze kant op!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km