Ford op de Brussels Motor Show 2023, op zijn Amerikaans

Ford komt naar Brussel met de Bronco, rechtstreeks uit het land van ‘Uncle Sam’.. Maar ook de Ranger en modellen met een meer Europese ziel staan te blinken op de stand.

  • Maloteaux  Olivier Maloteaux Olivier
  • 19 december 2022
  • Divers

Voor een Amerikaanse sfeer moet je in Paleis 6 zijn: Ford benadrukt er zijn Amerikaanse roots met de Bronco, die te zien zal zijn in Europese première. De nieuwe Ranger is er ook, maar niet de nieuwste Mustang, die pas halverwege het jaar 2023 op de markt komt in België. Liefhebbers van bestelwagens kunnen in Belgische première de nieuwe Transit Custom ontdekken, die ook bestaat in een chique 'combi' personenwagenuitvoering (Tourneo Custom) en zelfs in een 100% elektrische variant (218 pk, met een rijbereik van 370 km). De Tourneo Connect is een maatje kleiner en een kloon van de nieuwste VW Caddy. De elektrische Mustang Mach-E SUV is er nu ook in een 487 pk sterke GT-uitvoering. De bravere Fiesta en Focus kregen in 2022 een facelift.

De Bronco op Europese bodem

Deze typisch Amerikaanse offroader wordt in de loop van 2023 in Europa ingevoerd. Maar Ford zet hem toch al in de spotlights op de Heizel. Op ons continent zal hij alleen aangeboden worden in een 5-deurs versie (geen 3-deurs). In de VS wordt het model aangedreven door een 2.3 liter 305 pk of een 2.7 V6 met 315 pk. Welke motoren er bij ons onder de motorkap zullen zitten, is nog niet bekend. Afspraak op het Salon voor meer informatie…

De Ranger, scherper dan ooit 

De Ranger is de best verkochte pick-up in België, met een marktaandeel van 40%. De nieuwe generatie is stijlvoller dan ooit, in die mate zelfs dat VW hem gebruikt als basis voor zijn nieuwe Amarok... De nieuwe Ford pick-up wordt eerst gelanceerd in dubbele cabine met een dieselmotor, naar keuze een 205 pk sterke 2-liter of een 240 pk sterke 3.0 V6. De uitrusting omvat onder andere een groot verticaal infotainmentscherm. Een indrukwekkende Raptor-versie, met een 288 pk sterke 3.0 V6 twin-turbo benzine onder de kap, staat ook op het programma. Hij krijgt een aangepaste grille, bredere spatborden, een andere ophanging met Fox schokdempers, schroefveren achteraan en permanente vierwielaandrijving met een reductieverhouding en voor- en achterasvergrendeling.  

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Maloteaux  Olivier
Over de auteur: Maloteaux Olivier Het autovirus heeft Olivier al in zijn kindertijd besmet. Later volgde een passie voor journalistiek. Hij moest vervolgens alleen nog maar de twee combineren. Olivier is geïnteresseerd in alle soorten auto's uit alle tijdperken, ongeacht de techniek onder het koetswerk. Al heeft hij toch een lichte voorkeur voor coupés en roadsters met een karaktervolle motor...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km