Ford Ranger Raptor, de dinosaurus is terug!

De opgepepte versie van de Amerikaanse pick-up krijgt een 3.0 liter V6 benzine onder de kap! Zonder zijn Fox schokdempers te vergeten en een look die een monster uit de prehistorie waardig is.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 22 februari 2022
  • Lancering

De experts bij Ford hadden ons al het water in de mond gegeven, en ze hebben woord gehouden! Er zit wel degelijk een 3 liter V6 biturbo benzine onder de motorkap van de nieuwe Ranger Raptor! En dat overal in Europa. Die wordt geleend bij zijn neef, de Bronco, met uitzondering van de luchtinlaat en de actieve uitlaat, en levert in deze configuratie ‘meer dan’ 288 pk en 491 Nm koppel. En hij zal niet aarzelen om daarbij ook vocaal het beste van zichzelf te geven.

Grote sprong voorwaarts

De rest van de aandrijving wordt vervolledigd door een specifieke calibratie van de automatische tientraps versnellingsbak, differentiëlen voor- en achteraan en zelfs een anti-lag systeem voor een snellere respons van de turbo’s! Onder het koetswerk zit een versterkt chassis en nieuwe Fox schokdempers die door de autobouwer afgesteld zijn en al bij de vorige generatie hun nut bewezen. Dat belooft!

De aard van het beest

Wat het design betreft, moet je je geen zorgen maken: hij heeft de look van een Raptor! De hele voorkant is specifiek voor het model, van de bumper over het nieuwe radiatorrooster tot de motorkap. De bijzonder brede wielkasten vervolledigen perfect zijn avontuurlijke look. Wanneer je plaatsneemt in de zetels, die inspiratie putten uit het zitmeubilair van het F22 Raptor gevechtsvliegtuig, weet je dat je in een Ranger Raptor zit. Je krijgt een immens centraal scherm van 12,1 duim, terwijl het stuur en de magnesium schakelpeddels enkel in deze extreme versie terug te vinden zijn.

Hij landt binnenkort

En daarmee houdt het niet op, Ford heeft nog meer goed nieuws! Hoewel de productie van de nieuwe Ranger pas eind dit jaar start, met de eerste leveringen die volgen begin 2023, zal deze Raptor al eind deze zomer zijn opwachting maken op onze wegen! En dat voor een prijs die start bij € 57.490 excl. BTW. Er komt trouwens ook een variant van deze nieuwe Ranger Raptor die uitgerust wordt met de huidige 2.0 diesel, en dat vanaf 2023. Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Ranger? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Ranger-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km