Ford Ranger Raptor, de dinosaurus is terug!

De opgepepte versie van de Amerikaanse pick-up krijgt een 3.0 liter V6 benzine onder de kap! Zonder zijn Fox schokdempers te vergeten en een look die een monster uit de prehistorie waardig is.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 22 februari 2022
  • Lancering

De experts bij Ford hadden ons al het water in de mond gegeven, en ze hebben woord gehouden! Er zit wel degelijk een 3 liter V6 biturbo benzine onder de motorkap van de nieuwe Ranger Raptor! En dat overal in Europa. Die wordt geleend bij zijn neef, de Bronco, met uitzondering van de luchtinlaat en de actieve uitlaat, en levert in deze configuratie ‘meer dan’ 288 pk en 491 Nm koppel. En hij zal niet aarzelen om daarbij ook vocaal het beste van zichzelf te geven.

Grote sprong voorwaarts

De rest van de aandrijving wordt vervolledigd door een specifieke calibratie van de automatische tientraps versnellingsbak, differentiëlen voor- en achteraan en zelfs een anti-lag systeem voor een snellere respons van de turbo’s! Onder het koetswerk zit een versterkt chassis en nieuwe Fox schokdempers die door de autobouwer afgesteld zijn en al bij de vorige generatie hun nut bewezen. Dat belooft!

De aard van het beest

Wat het design betreft, moet je je geen zorgen maken: hij heeft de look van een Raptor! De hele voorkant is specifiek voor het model, van de bumper over het nieuwe radiatorrooster tot de motorkap. De bijzonder brede wielkasten vervolledigen perfect zijn avontuurlijke look. Wanneer je plaatsneemt in de zetels, die inspiratie putten uit het zitmeubilair van het F22 Raptor gevechtsvliegtuig, weet je dat je in een Ranger Raptor zit. Je krijgt een immens centraal scherm van 12,1 duim, terwijl het stuur en de magnesium schakelpeddels enkel in deze extreme versie terug te vinden zijn.





Hij landt binnenkort

En daarmee houdt het niet op, Ford heeft nog meer goed nieuws! Hoewel de productie van de nieuwe Ranger pas eind dit jaar start, met de eerste leveringen die volgen begin 2023, zal deze Raptor al eind deze zomer zijn opwachting maken op onze wegen! En dat voor een prijs die start bij € 57.490 excl. BTW. Er komt trouwens ook een variant van deze nieuwe Ranger Raptor die uitgerust wordt met de huidige 2.0 diesel, en dat vanaf 2023. 



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Ranger? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Ranger-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km