Ford SuperVan is 2.000 pk sterk elektrische Transit Custom!

Ford laat hem los op het circuit van Goodwood, waar hij het gezelschap krijgt van de kleurige ‘Super Gay Raptor’

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 23 juni 2022
  • Straf

Het Festival of Speed in Goodwood ontpopt zich steeds meer tot een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele autosalons voor merken om nieuwigheden voor te stellen. De BMW M3 Touring, de Polestar 5, de Alpine A110 Tour de Corse, de Prodrive P25… allemaal maken ze hun opwachting in Goodwood. Ford stuurt een bestelwagen… maar wat voor één!

2.000 pk!


Eerder deze maand stuurde het merk al een teaser de wereld in, maar nu krijgen we hem in zijn geheel te zien: de Ford Pro Electric SuperVan, gebaseerd op de E-Transit Custom. Die is uitgerust met een vloeistofgekoeld batterijpakket met een capaciteit van 50 kWh, maar ver zal hij er ongetwijfeld niet mee komen. De SuperVan is immers gemaakt voor snelheid! En dat is er ook aan te zien. Kijk maar naar de vrijstaande C-stijlen die doen denken aan de ‘flying buttresses’ van de Ford GT. En de prestaties zijn ook niet mis!


De Electric SuperVan is uitgerust met vier elektromotoren die samen niet minder dan 2.000 pk leveren! Daarmee is deze bestelwagen in staat om vanuit stilstand de 100 km/u aan te tikken in minder dan 2 seconden! Dankzij de remmen en ophanging uit de motorsportwereld zou hij bovendien aardig de bocht om moeten kunnen. Het gedroomde voertuig voor de snellere pakjeskoerier. Al wordt dit natuurlijk geen productievoertuig.

Very Gay Raptor

Maar Ford stuurt de SuperVan is niet alleen naar Goodwood. Hij krijgt het gezelschap van de ‘Super Gay Raptor’, een regenboogkleurige versie van de nieuwe Ranger Raptor. Ford ontwikkelde hem om de LGBTQ+ community te ondersteunen en te vechten tegen discriminatie. Het concept ontstond oorspronkelijk bij de uitgaande generatie van de Ranger Raptor, waar bij iemand de blauwe kleur op social media bestempelde als “very gay”. Ford besloot het als een compliment te beschouwen en photoshopte een gouden exemplaar. Van de nieuwe Ranger Raptor bouwt het nu twee regenboogkleurige ‘Very Gay Raptors’.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ford.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km