Ford SuperVan is 2.000 pk sterk elektrische Transit Custom!

Ford laat hem los op het circuit van Goodwood, waar hij het gezelschap krijgt van de kleurige ‘Super Gay Raptor’

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 23 juni 2022
  • Straf

Het Festival of Speed in Goodwood ontpopt zich steeds meer tot een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele autosalons voor merken om nieuwigheden voor te stellen. De BMW M3 Touring, de Polestar 5, de Alpine A110 Tour de Corse, de Prodrive P25… allemaal maken ze hun opwachting in Goodwood. Ford stuurt een bestelwagen… maar wat voor één!

2.000 pk!


Eerder deze maand stuurde het merk al een teaser de wereld in, maar nu krijgen we hem in zijn geheel te zien: de Ford Pro Electric SuperVan, gebaseerd op de E-Transit Custom. Die is uitgerust met een vloeistofgekoeld batterijpakket met een capaciteit van 50 kWh, maar ver zal hij er ongetwijfeld niet mee komen. De SuperVan is immers gemaakt voor snelheid! En dat is er ook aan te zien. Kijk maar naar de vrijstaande C-stijlen die doen denken aan de ‘flying buttresses’ van de Ford GT. En de prestaties zijn ook niet mis!


De Electric SuperVan is uitgerust met vier elektromotoren die samen niet minder dan 2.000 pk leveren! Daarmee is deze bestelwagen in staat om vanuit stilstand de 100 km/u aan te tikken in minder dan 2 seconden! Dankzij de remmen en ophanging uit de motorsportwereld zou hij bovendien aardig de bocht om moeten kunnen. Het gedroomde voertuig voor de snellere pakjeskoerier. Al wordt dit natuurlijk geen productievoertuig.

Very Gay Raptor

Maar Ford stuurt de SuperVan is niet alleen naar Goodwood. Hij krijgt het gezelschap van de ‘Super Gay Raptor’, een regenboogkleurige versie van de nieuwe Ranger Raptor. Ford ontwikkelde hem om de LGBTQ+ community te ondersteunen en te vechten tegen discriminatie. Het concept ontstond oorspronkelijk bij de uitgaande generatie van de Ranger Raptor, waar bij iemand de blauwe kleur op social media bestempelde als “very gay”. Ford besloot het als een compliment te beschouwen en photoshopte een gouden exemplaar. Van de nieuwe Ranger Raptor bouwt het nu twee regenboogkleurige ‘Very Gay Raptors’.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ford.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km