Gaat Tesla mobilhomes bouwen?

Elon Musk heeft dat in elk geval geïnsinueerd in een recente tweet.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 juli 2022
  • Toekomst

Wil de Amerikaanse elektrische autoreus zijn eigen mobilhome op de markt brengen? Niemand heeft dat letterlijk gezegd, maar grote baas Elon Musk heeft er naar zijn gewoonte naar verwezen in een tweet. Hij heeft het over een “Robovan die kan worden geconfigureerd voor het vervoer van personen of goederen”. Dat kan dus een bus zijn, een bestelwagen of en heuse mobilhome.


Op basis van Semi?

Tesla heeft al een trekker in de steigers staan die als basis zou kunnen dienen voor het project. De in 2017 onthulde Semi moest destijds de eerste volwaardige elektrische vrachtwagen worden, maar na 5 jaar lijkt het project wat in de vergeethoek beland. Nochtans werd onlangs een exemplaar gespot dat Superchargers kwam leveren aan het circuit van Laguna Seca in Californië. Was dat om aan te kondigen dat hij weer in de spotlights komt te staan en dat er ook een configureerbare ‘van’ zit aan te komen?


Niet voor morgen…

Helaas zijn dat alles maar veronderstellingen die met een korreltje of zelfs een hele zak zout moeten worden genomen, zeker omdat het over Tesla gaat. We wachten namelijk nog steeds op de Roadster, die ook in 2017 werd onthuld, en op de Cybertruck, die ook alweer drie jaar geleden is voorgesteld. Bovendien heeft Musk begin dit jaar aangekondigd dat we in 2022 geen nieuws moeten verwachten van Tesla. Als het woonbusje er dus al zou komen, zullen we het in elk geval niet onmiddellijk op onze wegen zien…

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Tesla? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Tesla-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Vanlifer.com.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km