Geely werkt aan een elektrische pick-up

Het zou een lifestyle-model worden, eerder dan een offroader. Maar komt hij ook naar Europa?

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 11 juli 2022
  • Elektrisch

Terwijl elektrische pick-ups in de Verenigde Staten aan populariteit winnen, denk maar aan de Ford F-150 Lightning en Rivian, dat ondanks financiële twijfels auto’s bouwt en levert aan klanten, doen ze het in Europa voorlopig nog met verbrandingsmotoren. Ook de onlangs voorgestelde nieuwe Volkswagen Amarok, die zijn basis deelt met de Ford Ranger, wordt (voorlopig) enkel aangeboden met verbrandingsmotoren. Maar in China werkt Geely aan een elektrische pick-up, de Radar.

Lifestyle pick-up

Nog nooit van gehoord, Geely? Hoewel het in Europa niet gebruikt wordt als merknaam is het bedrijf wel eigenaar van onder andere Volvo, Lotus, Polestar, Lynk&Co, LEVC en samen met Mercedes ook Smart. Best wel een grote naam dus, met nog veel meer merken in China. Geely heeft wereldwijd grote ambities, en daar hoort ook een pick-up bij.

Die komt er binnenkort in de vorm van de Radar. Toch wordt het waarschijnlijk geen concurrent voor de offroad machines van Ford en Rivian, eerder een ‘lifestyle pick-up’. De teaserfoto’s van Geely positioneren hem als praktische oplossing voor wie bijvoorbeeld fietsen wil transporteren, eerder dan een een voertuig dat elk terrein aankan. De Radar zou dan ook gebaseerd zijn op Geely’s SEA-platform, dat ook onder de Smart #1 en de Lotus Eletre zit.

Voor Europa of niet? 

Geely onthult later deze maand het design en de specificaties van de Radar. Misschien komen we dan ook te weten of hij naar Europa komt of niet. Als het dat doet, wordt de Radar misschien wel de eerste elektrische pick-up op het Oude Continent… al verkoopt het Chinese Maxus zijn T90EV pick-up binnenkort wel in het Verenigd Koninkrijk en is dat merk in de rest van Europa wel aanwezig met elektrische bestelwagens.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Geely.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km