Geheime toekomstige Pagani al uitverkocht

De opvolger van de Huayra zou “niet meer dan 300 keer” worden gemaakt en komt er in twee smaken.

  • Troubleyn  Bert Troubleyn Bert
  • 27 oktober 2021
  • Toekomst

Pagani is een piepkleine ambachtelijke autobouwer uit het Italiaanse Modena met een grote schare heel trouwe fans. De constructeur heeft – als je alle varianten en beperkte reeksen even over het hoofd ziet – nog maar twee modellen gebouwd in zijn bestaan: de Zonda en de Huayra. Die laatste is trouwens al even op pensioen, maar er komt opvolging aan. Hoe de nieuwkomer heet, is nog niet geweten, maar intern draagt hij de codenaam C10.

2 smaken

De nieuwe C10 zou er in twee smaken komen: ofwel met een verder ontwikkelde versie van de 6.0-V12 biturbo van zijn voorganger (die Pagani bij AMG inkoopt), ofwel in een puur elektrische variant. Voor de benzineslurper, die ongetwijfeld weer een kippenvelverwekkende soundtrack zal verspreiden, krijgt de klant bovendien de keuze tussen een sequentiële of een manuele versnellingsbak. Ongeacht de aandrijflijn wil Pagani onder de grens van de 900 pk blijven, omdat het meer dan dat onverantwoord vindt. Wel zal het merk zich concentreren op een zo laag mogelijk gewicht.

Volledig uitverkocht

Merkwaardig feit: hoewel nog niemand buiten Pagani de C10 heeft gezien en er verder ook geen enkel technisch detail over bekend is, is het toekomstige model nu al uitverkocht. CEO Horacio Pagani heeft in een interview met het Italiaanse automagazine Quattroruote namelijk verteld dat hij “280, zeker niet meer dan 300” exemplaren wil bouwen van zijn C10, maar dat hij dus al voor elk van die auto’s een getekende bestelbon heeft. En dat terwijl de nieuwprijs waarschijnlijk een flink eind boven het miljoen euro zal uitkomen…

Het laatste autonieuws op de voet volgen?


Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Troubleyn  Bert
Over de auteur: Troubleyn Bert Bert Troubleyn kreeg de liefde voor de auto door zijn moeder ingelepeld. Hij is vooral geboeid door technologische innovatie en door de feiten achter de hypes.
Dat uit zich in een garage waar een hedendaagse elektrische auto broederlijk naast een BMW 8-Reeks uit 1992 staat.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan Concept 20-23: toekomstige elektrische Micra?

Nissan Concept 20-23: toekomstige elektrische Micra?

Onder deze conceptcar op hoogspanning zitten waarschijnlijk enkele details verstopt van de toekomstige Nissan Micra...

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Scoop: Hyundai Tucson, facelift voor 2024?

Scoop: Hyundai Tucson, facelift voor 2024?

De vierde generatie Hyundai Tucson werd nog maar in 2021 gelanceerd, maar de SUV zou binnenkort al een facelift kunnen krijgen, zo bewijzen deze foto's van onze spionagefotografen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km