Genesis G90: de S-Klasse, 7 Reeks en A8 mogen zich schrap zetten!

Autobouwer Hyundai legt de lat heel hoog!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 14 december 2021
  • Lancering

Voor wie Genesis nog niet kent: het gaat om het luxemerk van de Koreaanse Hyundai-groep. En het minste wat je kan zeggen, is dat het ambitie heeft. Genesis heeft zich immers tot doel gesteld om het succesverhaal over te doen dat Toyota iets meer dan 30 jaar geleden startte met Lexus. Om dat te doen, blijft het Genesis-gamma maar uitbreiden, met nu de nakende komst van een luxueuze sedan die G90 zal heten. Een limousine die alle nodige argumenten moet hebben om af te rekenen met het Duitse trio: de Mercedes-Benz S-Klasse, de BMW 7 Reeks en de Audi A8.

L of XL

De nieuwe G90 heeft een lengte van 5,28 meter en een wielbasis van 3,18 meter. En als dat nog niet genoeg is, kan je ook kiezen voor een lange versie van 5,47 m! De wielbasis meet in dat geval 3,37 m. Deze versie zal echter niet op het Oude Continent op de markt gebracht worden.

Gespierde mechaniek

Onder de motorkap krijgt het vlaggenschip van de Hyundai-groep een 3.500 cc benzineblok met dubbele injectie, dat 380 pk levert! Het geheel wordt gekoppeld aan een automatische achttraps versnellingsbak die al dat vermogen naar de achterwielen stuurt. Optioneel wordt de G90 geleverd met vierwielaandrijving. Wat tenslotte de dorst van deze G90 betreft, kondigt de autobouwer een gemiddeld verbruik aan van 10,7 l/100 km (voor de versie met achterwielaandrijving).

High-tech

Voor zijn limousine heeft de Koreaanse reus kosten nog moeite gespaard op het vlak van uitrusting. Op de uitrustingslijst vinden we onder andere een elektronisch gestuurde luchtvering die zelfs kan anticiperen op oneffenheden in het wegdek, achterwielsturing, vingerafdrukherkenning om de auto te starten, het automatisch dicht trekken van de portieren, ‘active noise cancelling’ binnenin, gelaagde zijruiten en een 'Chauffeur' stand voor de rembediening die de auto schokvrij tot stilstand brengt.

In eerste instantie zal de Genesis G90 in Europa enkel in Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn. De prijs werd nog niet meegedeeld.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Hyundai.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km