GMC Granite Concept: stoer gezinswagentje

  • Piette François
  • 12 januari 2010

GMC is vooral bekend om zijn gigantische jeeps en overbemeten pick-ups. We keken dan ook verbaasd op toen we de foto’s van dit iets meer dan vier meter lange concept onder ogen kregen. De downsizing is niet meer te stoppen.

Leuk

We houden wel van de brute en avontuurlijke look zonder franjes. De auto heeft heel wat karakter en doet ons denken aan een Kia Soul met kwajongenstrekjes. In het interieur gaat het feest verder: ronde tellers, leds, een draaiknop voor de versnellingen en verplaatsbare bergvakken. Om van de ‘suicide doors’ nog te zwijgen. Verplaatsbare stoelen vooraan en achteraan maken het interieur functioneel. In een dergelijke auto moet je immers een mountainbike kwijt kunnen.

Onder de kap

Ook onder de motorkap gaat de downsizing verder. Een kleine 1,4-liter benzinemotor met turbo en een automaat met zes verhoudingen zorgen voor de aandrijving.

GM voorziet geen commercialisering van dit concept, maar kan natuurlijk van mening veranderen. We twijfelen er niet aan dat GM de reacties goed zal bestuderen en dat de auto toch geproduceerd zal worden. En mag hij dan ook naar Europa komen alstublieft?

 

GMC

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer. Video ©: Manufacturer, François Piette. Source ©: GMC.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km