Grootschalig elektrisch offensief bij Toyota en Lexus!

Hoewel het lang enkel inzette op hybride modellen, lijkt Toyota nu toch de elektrische weg ingeslagen. Er komen tegen 2030 immers wereldwijd niet minder dan 30 elektrische modellen op de markt van Toyota en dochtermerk Lexus.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 14 december 2021
  • Toekomst

Beter laat dan nooit, moeten ze bij Toyota gedacht hebben. Nadat het merk eerder dit jaar zijn eerste 100% elektrische SUV onthulde, de bZ4X, doet topman Akio Toyoda nu de elektrische toekomststrategie voor de hele groep uit de doeken. Die strategie moet ervoor zorgen dat de auto’s van de groep tegen 2035 CO2-neutraal zijn.

30 elektrische modellen, investering van € 15 miljard 

Tegen 2030 wil het bedrijf voor Toyota en Lexus samen wereldwijd niet minder dan 30 batterij-elektrische modellen op de markt brengen, goed voor een investering van zo’n € 15 miljard. Dat moet tegen 2030 leiden tot een jaarverkoop van 3,5 miljoen elektrische Toyota’s. De elektrische modeleln die het merk wil lanceren, komen op het eerste zicht niet allemaal naar het Oude Continent. Voor Toyota zou Europa recht hebben op drie ‘Toyota bZ-voertuigen’, met de bZ4X die eerst het gezelschap zal krijgen van een compacte SUV en later een nog kleiner model.

Lexus 100% elektrisch

Lexus, dat tegen 2030 100% elektrisch moet zijn in de grootste markten, waaronder Europa, brengt sowieso een elektrische crossover-achtige SUV op de markt. De RZ450e, die heel wat elementen leent van de LF-Z concept, zal er zijn tegen het einde van volgend jaar. Daarnaast is er ook nog sprake van een batterij-elektrische ‘Lexus Electrified Sedan’ en een bijkomende ‘Lexus Electrified SUV’.

Elektrische LFA-opvolger?


Allemaal mooi en relevant, maar waar wij het écht warm van krijgen is de Lexus Electrified Sport. Want sportwagens doen toch nog altijd meer dromen dan SUV’s en berlines… Voor die elektrische Lexus Electrified Sport heeft het merk het over een 0-100 tijd van iets meer dan 2 seconden en een rijbereik van meer dan 700 km! Mogen we beginnen dromen van een elektrische opvolger voor de Lexus LFA, die dan wel de heerlijke V10 moet missen?


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Toyota.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km