Het is officieel, de Lancia Delta komt terug!

De nieuwe CEO van de Italiaanse autobouwer bevestigde het aan onze collega's van de Italiaanse pers: De Delta zal herrijzen uit zijn as! Maar je zal nog wat geduld moeten hebben voordat het geëlektrificeerde model er is.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 oktober 2021
  • Toekomst

De oprichting van de Stellantis-groep en de komst van een nieuwe directeur aan het hoofd van de kleine Italiaanse constructeur hebben Lancia nieuwe leven ingeblazen. Het merk, dat op dit moment enkel nog de Ypsilon bouwt voor de Italiaanse markt, zou in de komende jaren drie nieuwe modellen voorstellen: een stadswagen, een crossover en een compact model. In een interview stelde Luca Napolitano, de CEO van Lancia, onze collega's van de Corriere Della Sera gerust: het compacte model in kwestie is wel degelijk de Delta! 

Geduld is een schone deugd

In eerste instantie zal het merk zichzelf terug moeten opbouwen. Om dat te doen, moet er een verdelernetwerk uitgebouwd worden. In eerste instantie zak dat gebeuren via het bestaande netwerk van Alfa Romeo en DS, voordat het merk zijn eigen showrooms zal openen. En het merk zal ook iets moeten kunnen tonen in zijn showroom, met als eerste nieuwe Lancia een stadswagen, de vervanger van de Ypsilon. Die is voorzien voor 2024 en zal de laatste zijn die uitgerust kan worden met een verbrandingsmotor. De Delta zal de rangen vervoegen in 2026 en zal niet echt hetzelfde zijn als wat we tot nu toe gekend hebben. 

Delta Integral-e?

Het Italiaans merk wil tegen 2026, de lanceringsdatum van de Delta, immers enkel nog elektrische auto's aanbieden. Volgens Luca Napolitano kan Lancia een mythisch voertuig als de Delta niet aan zich laten voorbijgaan: "Iedereen wil een Delta en die kan dus niet ontbreken in onze plannen. Hij komt terug en het zal een echte Delta zijn: een passionerende wagen, een symbool van vooruitgang en technologie. En uiteraard zal hij elektrisch zijn." Geduld...

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:


Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km
€ 56.181
2021
1.500 km