Het nieuwe en futuristische gezicht van Opel

Een jaar na de overname door PSA maakt Opel zich op om zijn nieuwe esthetische handvest met de naam GT X Experimental te onthullen. Van die conceptar kunnen we vandaag al het originele radiatorrooster ontdekken, dat “Vizor” is gedoopt.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 02 augustus 2018

“De Opel GT X Experimental geeft een voorsmaakje op wat de toekomst brengt en toont hoe de Opels vanaf de helft van de jaren 2020 eruit gaan zien,” zo vertelt het merk met bliksemlogo bij dit opgelichte tipje van de sluier van zijn toekomstige conceptcar. Tegen het eind van het jaar mogen we het prototype in zijn geheel bewonderen, zo belooft Opel.

Vizor

Op deze eerste foto van Opel krijgen we het radiatorrooster van de conceptcar te zien, dat de naam Vizor toegedicht kreeg door zijn ontwerpers en dat dus op alle toekomstige Opel-modellen zijn opwachting zal maken. Dit futuristische front vervat de koplampen, de dagrijlichten, de camera’s en de sensoren van de rijhulpsystemen, en uiteraard het “Blitz”-logo in één doorzichtig element. Deze esthetische oplossing moet volgens de tekenaars doen denken aan het vizier van een motorfietshelm.

Nostalgische benaming

De naam “GT X Experimental” van de conceptcar is een knipoog naar Opels allereerste concept uit 1965. Die heette Experimental GT en was in zijn tijd het allereerste prototype van een Europese autobouwer.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

Nissan Qashqai: nieuw samoeraigezicht!

De Nissan Qashqai krijgt een facelift voor 2024. De compacte SUV geniet van nieuwe technologie en een sterk vernieuwd design, dat zijn inspiratie haalt bij de oude Japanse krijgers.

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Alfa Romeo Milano is niet meer. Leve de Alfa Romeo Junior!

De Italiaanse regering had het niet zo voor het idee dat Alfa Romeo de naam van de hoofdstad van Lombardije zou gebruiken voor zijn compacte SUV.

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Scoop: elektrische Mercedes C-Klasse opnieuw betrapt

Na hem eerst te hebben gespot bij Mercedes, lijkt de volledig elektrische tegenhanger van de C-Klasse nu zijn wintertests te ondergaan.

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Maserati GranCabrio Folgore: volledig elektrische cabrio

Na eerst de versie met de Nettuno-V6 te hebben onthuld, is de Maserati GranCabrio er nu ook als volledig elektrische Folgore.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km