Het regent cadeaus voor 50 jaar BMW M

In 2022, viert de ‘Motorsport’-afdeling van BMW zijn vijftigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat feest brengt het merk het historische logo terug, om later nog een aantal nieuwigheden te tonen.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 25 november 2021
  • Sector

De 50ste verjaardag van de letter M bij BMW is net iets anders dan we gewoon zijn. Eerder dan cadeaus te ontvangen, is het de jarige die ze uitdeelt! Voor alle nieuwe bestellingen die vanaf januari 2022 geplaatst worden, kunnen kopers van een Duitser met M-badge op aanvraag alle gewoonlijke logo’s laten vervangen door het historische embleem van de M-divisie. Dat was voor het eerst te zien op de M1: halve cirkels in het rood, blauw en paars, rond het logo van de Beierse autobouwer. 

Verwijzingen naar het verleden

Als die details te beperkt zijn, weet dan dat alle modellen van de sportieve afdeling van BMW ook besteld kunnen worden in 50 historische kleuren. En daarmee houdt het niet op, zegt Franciscus van Meel, voorzitter van de raad van bestuur van BMW M GmbH: “We gaan een groots jaar tegemoet, dat gevierd wordt met unieke producten.”

En grote premières!

De vooruitzichten voor dat jaar zijn inderdaad groots. Zo zou de M3 Touring onthuld worden in 2022, iets om naar uit te kijken! BMW bereidt ook de lancering voor van de M2 en van een speciale uitvoering van de M4. GTS of CSL? En niet te vergeten: het onuitgegeven geëlektrificeerde model dat er ongetwijfeld komt in de vorm van een super-SUV, nog een première. Wat een feest! Het wordt het hele jaar lang gevierd met evenementen zoals de Concours d’élégance in Villa D’Este, Goodwood Festival of Speed, de Concours d'Élégance in Pebble Beach of nog de 24 uren van de Nürburgring.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km