Het Salon van Genève is dood, leve de Qatar Motor Show

Het ‘Ultimate Festival of Automotive Excellence’ vindt plaats van 5 tot 14 oktober.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 31 januari 2023
  • Divers

In augustus 2022 werd de afgelasting van 2023-editie van het Autosalon van Genève aangekondigd omwille van een aantal onzekerheden die wogen op de economie, maar ook omwille van de wereldwijde geopolitieke situatie en de aanhoudende risico’s die de pandemie met zich meebracht. Eén van de drukst bezochte Autosalons wereldwijd ging daarmee op de schop, en Qatar zou die positie overnemen.

Grootse plannen

We komen nu iets meer te weten over hoe de editie in Qatar eruit moet gaan zien, ook al heeft op dit moment nog geen enkele autobouwer toegezegd. Het ‘Ultimate Festival of Automotive Excellence’, zoals het evenement genoemd wordt, vindt van 5 tot 14 oktober plaats in Doha, op hetzelfde moment als de Grand Prix Formule 1 in het land. En zoals het Qatar betaamt, moet het Salon nog indrukwekkender worden dan zijn Europese tegenhangers. Naast de statische voorstelling van de wagens in een gigantische hal zal het ook mogelijk zijn om de getoonde auto’s te testen, en dat zowel op de weg als offroad… in de nabijgelegen woestijn!

De organisatoren verwachten meer dan 200.000 bezoekers, en niet enkel uit Qatar zelf. Net zoals tijdens de Wereldbeker voetbal wil het land immers de rode loper uitrollen voor toeristen. Bij de organisatie van het evenement zijn de Minister van Toerisme, het Qatar Auto Museum en het Losail International Circuit betrokken, en als alles goed loopt ook de meerderheid van de plaatselijke auto-invoerders.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Qatar Motor Show.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km