McLaren is begonnen met de eerste leveringen van zijn nieuwe hypercar, de Senna. Het eerste exemplaar, geleverd op Amerikaanse bodem, krijgt een donkergroene kleur die nog genoeg sporen van het gebruikte koolstofvezel laat zien. Hoe zou jij je McLaren Senna trouwens configureren?

Jean-François Christiaens
20/07/2018

Wie een van de 500 gelukkige McLaren Senna-eigenaars is, mag zich in de handen beginnen wrijven. Het eerst exemplaar is officieel geleverd. De Senna is esthetisch niet de mooiste auto – al verschillen smaak en kleur natuurlijk – maar hij ziet er wel indrukwekkend uit. De kolossale vleugels leveren tot 800 kilogram neerwaartse druk op.

Op maat gemaakt

Het eerste exemplaar van de McLaren Senna gaat trouwens naar Michael Fux uit New York. De ondernemer koos voor heel wat onderdelen die op maat werden gemaakt door McLaren Special Operations. Zoals de groene koetswerkkleur, die nog genoeg koolstofvezel laat doorschemeren. McLaren had er naar eigen zeggen trouwens meer dan 1.000 uur werk aan. Nog zo’n bijzonderheid: de rechtervoorvelg heeft centraal een blauwe kleur, de linker een rode.

2,7 seconden

Nog even je geheugen opfrissen? De McLaren Senna heeft een 4.0 V8 biturbo die 800 pk en 800 Nm produceert. Daardoor schiet hij naar 60 mph (97 km/u) in 2,7 seconden en haalt hij 124 mph (200 km/u) in amper 6,8 seconden, dankzij een leeggewicht van minder dan 1.200 kilogram.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.