Honda NSX: de grote terugkeer bevestigd

  • Piette François
  • 10 januari 2012

Wat een goed nieuws! Twintig jaar geleden durfde Honda te breken met de vaste waarden door de NSX te presenteren: een sportieve coupé met centraal achterin een V6 die de mythische Italiaanse sportwagens een lesje leerde. Toen hij uit het gamma verdween, bleef een grote leegte achter, ook in het hart van de liefhebbers. Droog nu maar jouw tranen, want Honda heeft de terugkeer van de NSX aangekondigd.

Let’s go Yankee

Een groot verschil met de eerste generatie is dat de nieuwe NSX in de Verenigde Staten ontwikkeld wordt, waar hij Acura heet. Dat stemt Europeanen misschien ongerust, want de auto's van Uncle Sam staan niet bepaald bekend om hun goede weggedrag. Honda verzekert ons echter dat de nieuwe NSX een schitterende rijdersauto wordt, op elk continent.

Nog altijd centrale V6

Net als in de legendarische eerste NSX ligt de V6 centraal achterin. Daar blijft het niet bij, want Honda voegt een mooie reeks technologieën toe: directe injectie, een automaat met dubbele koppeling en geïntegreerde elektromotor en tot slot twee elektromotoren aan de vooras. Inderdaad, de NSX wordt op de vier wielen aangedreven en de twee elektromotoren vooraan kunnen met verschillende snelheden draaien. Allemaal goed voor een optimaal weggedrag. En toch komt deze NSX uit de Verenigde Staten, het land van de rechte wegen.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François
Foto's ©: Manufacturer. Source ©: Honda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km