Honda op volle kracht terug in Europa met 5 nieuwigheden!

Allemaal komen ze tegen eind 2023 op de markt: onder andere de nieuwe Civic, maar ook een elektrische SUV en de eerste plug-in hybride van het merk!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 24 maart 2022
  • Toekomst

De Japanse autobouwer beschikt op dit moment over 5 modellen in Europa. Maar tegen het einde van volgend jaar moet het gamma sterk evolueren, te beginnen met de komst van de nieuwe Civic. Zijn koetswerkdesign kenden we al, maar nu komen we ook meer te weten over het interieur en de aandrijving.

e :HEV enkel voor de Civic

De Civic komt met dezelfde e :HEV-technologie als de HR-V. Maar in tegenstelling tot die laatste, krijgt hij onder de motorkap een 2.0 Atkinson benzinemotor en twee kleine elektromotoren. Die combinatie is goed voor 135 kW (184 pk) en een koppel van 315 Nm die naar de voorwielen gestuurd worden. Honda belooft een CO2-uitstoot van minder dan 110 g/km en een verbruik onder de 5 l/100 km. Het interieur lijkt sterk op dat van de HR-V, met uitzondering van de verluchtingsstrook in honingraatstructuur die over de hele lengte van het dashboard loopt. 

Een elektrische HR-V? 

Het merk stelde niet enkel de Civic voor. Het gamma zal binnenkort immers sterk veranderen. En dat begint met een nieuw model op basis van de e: Ny1 concept. Een elektrische HR-V dus. Honda geeft er nog geen info over vrij, maar we hopen dat hij even geslaagd is als de kleine “e”, maar dan met iets meer rijbereik. 


Maar er is meer!

En omdat er nooit genoeg goed nieuws is, komt de Japanse autobouwer ook met een splinternieuw model! Dat krijgt ook de e :HEV-technologie, en wordt tussen de HR-V en de CR-V gepositioneerd in het segement van de C-SUV’s. Voor het eerst zal Honda ook beschikken over een plug-in hybride! Die krijgt de vorm van de CR-V, die dit jaar vernieuwd wordt. Hoewel Honda zich steeds meer in de wereld van de elektrificatie begeeft, vergeet het ook zijn roots niet. Tegen eind 2023 komt de Civic Type R ook terug! Mooie toekomstplannen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Honda? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Honda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Op het programma: één of twee motoren, een behaaglijk interieur en een betaalbare instapprijs.

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

De Tsjechische SUV geeft zich bloot zonder enige vorm van camouflage! Nu ja, zijn onderstel toch...

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km