Honda toont met de e:N2 een interessant toekomstperspectief

Maar het studiemodel geeft jammer genoeg enkel de richting aan die de elektrische auto's van het merk uitgaan in China…

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 07 november 2022
  • Buitenland
  • 3.327 weergaven

Honda doet het in ons land nog steeds met één enkel elektrisch model, de ‘e’. Ondertussen regent het zowat overal ter wereld aankondigingen over toekomstige elektrische modellen van het merk, die we zowat allemaal aan onze neus voorbij zien gaan. De elektrische modellen die Honda samen met GM ontwikkelt in de States, de EV’s van Sony waarop het nog lang wachten is, en nu de e:N2 Concept.

Alsjeblieft, Honda!

Die e:N2 is één van de concept cars die de richting aangeeft die het Japanse merk op de Chinese markt uitgaat. Samen met de Chinese merken GAC en Dongfeng (een samenwerking met een lokale partner is een verplichting voor buitenlandse autobouwers die aanwezig willen zijn op de Chinese markt) wil het merk tegen 2030 volledig elektrisch zijn in het land en plant het een elektrisch offensief in de komende jaren. Technische details zijn er nog niet, maar het design mag er in elk geval zijn, met zijn scherpen lijnen, digitale achteruitkijkspiegels en uitgesproken lichtsignatuur!

En dat maakt het eens zo jammer dat Honda de productieversie voorbehoudt voor de Chinese markt. Een elektrisch model met dergelijke looks en een goede technische basis zou kunnen scoren op het Oude Continent en zo de verkoop van Honda in Europa een boost geven. Vooral als je ziet welke andere e:N concepts het merk eerder dit jaar al voorstelde in China, de e:N SUV Concept, de e:N Coupé Concept en de inspiratiebron voor de e:N2, de e:N GT Concept. Misschien moeten we Honda smeken om zijn wereldwijde EV-strategie te herzien en ook productieversies van deze vernieuwende auto’s op de boot te zetten richting Europa?


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Honda.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km