Honda waagt zich aan een hybride SUV

Met de komst van de NSX heeft Honda de weg naar de hybrides teruggevonden. Op het salon van Frankfurt tonen de Japanners de volgende stap: een conceptmodel voor de hybrideversie van de CR-V.

  • Bervoets Wim
  • 05 september 2017

Tien jaar geleden vond je de Insight en de Civic Hybrid nog in de Honda-catalogus, vandaag is er van die twee geen spoor meer te bekennen. Zijn hybride rentree maakte Honda door de grote poort: met de NSX. De conceptcar van de CR-V die de Japanners meenemen naar het salon van Frankfurt, toont twee nieuwigheden: een hybride aandrijflijn en de Europese versie.

Twee elektromotoren

Intelligent Multi-Mode Drive, kortweg i-MMD, is de naam die Honda aan zijn hybride aandrijflijn geeft. Ze bestaat uit een elektrische motor die de CR-V aandrijft, een elektrische motor die de energie voor de aandrijving genereert, en een 2.0 i-VTEC viercilinder benzinemotor die energie levert aan de elektromotor en die de CR-V ook aandrijft.

De CR-V rijdt op die manier volledig elektrisch, op basis van de elektromotor. Er is ook een hybride modus, waarbij de benzinemotor de elektrische generator voedt, die op zijn beurt vermogen levert aan de elektromotor. Ten slotte kan ook de benzinemotor voor de aandrijving zorgen, waarbij de elektromotor als een soort “mild hybrid” ondersteunt bij acceleraties en inhaalmanoeuvres.

Europese versie

Tegelijk geeft Honda mee dat de conceptcar de voorbode is van de Europese versie van de CR-V. Meer informatie willen de Japanners daarover nog niet kwijt. Daarvoor is het nog wachten tot begin volgend jaar.

Meer lezen over:

Over de auteur: Bervoets Wim Wim Bervoets is redacteur bij Vroom sinds 2016. Hij interesseert zich voor alles van stadsauto’s tot sportwagens, en kijkt met een open blik naar de mobiliteit en brandstoffen van de toekomst.
Toch droomt hij nog altijd van een Lotus Elise...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km