Hummer EV SUV: kleiner maar nog even straf

Na de pick-upversie van de nieuwe Hummer duikt nu ook een gesloten variant op. Die heet heel eenvoudig SUV en is korter dan zijn broer met laadbak. Toch boet hij niets in aan offroadcapaciteiten.
  • VROOM  Team VROOM Team
  • 07 april 2021
  • Elektrisch

Hummer EV SUV: kleiner maar nog even straf

Hummer is niet langer een zelfstandig merk, maar een model van de Amerikaanse autobouwer GMC. Nadat de Amerikanen eind vorig jaar de pick-upversie hebben onthuld, kondigen ze nu de klassieke variant aan met de naam SUV. Het grootste verschil zit hem in het formaat: de wielbasis is meer dan 20 centimeter kleiner en door de koffer in te korten krimpt de totale lengte met 51 centimeter in vergelijking met zijn broer.

Kleiner en wendbaarder

Hummer EV SUV: kleiner maar nog even straf

De kortere wielbasis betekent helaas ook dat er minder plaats is voor batterijen, waardoor het rijbereik en het vermogen er licht op achteruit gaan. Toch betekent dit niet dat we te klagen hebben, want de vetste versie van deze Hummer SUV ontwikkelt nog steeds 830 pk waarmee hij naar 100 km/u sprint in 3,5 tellen en haalt een maximaal rijbereik van 480 kilometer. Zijn compactere formaat heeft ook voordelen. Zo verkleint de draaicirkel en vergroten de hoeken die hij kan aansnijden in het terrein. De binnenruimte voor passagiers blijft trouwens vergelijkbaar voor beide versies.

Bedacht op elke situatie

Hummer EV SUV: kleiner maar nog even straf

Een Hummer moet zich overal uit de slag kunnen trekken. Dankzij vierwielsturing en “Crab Mode” moet hij ook met de lastigste situaties in de stad kunnen afrekenen ondanks zijn olifantenformaat van bijna 5 meter. Deze SUV moet echter ook uitblinken weg van de gebaande paden dankzij een waaier aan technologieën. Hij kan ook dienen als energiebron voor allerlei types apparaten en zelfs voor andere EV’s. Hij is overladen met allerlei offroadgadgets en kan bijvoorbeeld worden uitgerust met 17 camera’s, waarvan sommige zelfs aan de onderkant van de wagen zitten. Hun beelden zijn allemaal te zien op het centrale scherm van 13,4 duim om zo eenvoudig alle obstakels het hoofd te kunnen bieden.

Forse prijs...

Hummer EV SUV: kleiner maar nog even straf

Deze Hummer EV SUV is enkel verkrijgbaar in de VS en ten vroegste in 2023 voor de Edition 1-versies. De prijzen beginnen bij 80.000 dollar voor de kleinste EV2, waarvan de motoren in totaal 625 pk ontwikkelen en met een bereik van 400 kilometer. De Edition 1 uitgerust met het Extreme Off-Road Package (de duurste) koop je voor iets meer dan 110.000 dollar. Hij ontwikkelt 830 pk en geraakt tot 480 kilometer ver.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km