Humvee: het brute beest is terug!

Voor iedereen die het schijt heeft aan politiek correcte SUV’s en zich overal een weg door wil banen: er is goed nieuws! Gentleman Car, de vorige invoerder van Hummer in de Benelux, keert terug naar zijn grote liefde en introduceert opnieuw de Humvee C-Series!

  • Piette François
  • 25 november 2015

De Humvee C-Series dat is eigenlijk de gehomologeerde versie van de befaamde Hummer H1 van het Amerikaanse leger. Deze onverwoestbare wagen die ontworpen werd om door de sporen van tanks te rijden, wordt dus opnieuw beschikbaar in onze contreien. Het merk ‘Hummer’ hield in 2010 dan wel op te bestaan, dat neemt niet weg dat het merk Humvee, eigendom van AM General, militaire voertuigen bleef maken.

De comeback
Dankzij zijn ervaring en door het feit dat er nog steeds een blijvende vraag naar was, besloot AM General om een gehomologeerde versie te maken, de C-Series. Het gaat hier om een versie die rechtstreeks is afgeleid van de militaire versie die amper is aangepast naar stedelijk gebruik. Al zijn de wijzigingen nogal summier: het gaat vooral over aangepaste afstellingen om aan de emissienormen te voldoen en wijzigingen aan de verlichting. Die aanpak laat dan weer toe om de wagen verregaand te personaliseren.

Met de hand
De Humvee C-Series wordt in Michigan, in de Verenigde Staten, gebouwd. De kwaliteit is gegarandeerd want het zijn dezelfde technici die de militaire voertuigen maken die ook deze C-Series assembleren. Het chassis bestaat helemaal uit geschilderd staal. Het koetswerk is gevormd uit aluminium.

Variabele bandendruk
Bij zijn uitrusting springt vooral het CTIS (Central Tire Inflation System) in het oog. Dat systeem laat toe om al rijdend de bandendruk aan te passen. Zo beschik je op elk moment over de juiste druk: een lage bandendruk voor losse ondergrond, een hoge druk voor op het verhard. Dat moet volstaan om dit beest van 5 meter lang en 2,2 meter breed (zonder spiegels) overal door te laten bomen.

V8 Only
De wagen is nu al beschikbaar en kan als bedrijfsvoertuig worden ingeschreven. De C-Series is verkrijgbaar met twee motoren: een V8 diesel van 6.4 liter die beschikbaar is met 190, 205 en 250 pk of een 6.2 l V8 die is afgeleid van de… Corvette. Goed voor 430 pk. Al dat vermogen wordt over de wielen verdeeld via een automatische versnellingsbak met vier verhoudingen.

Meer lezen over:

Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km