Hyundai Ioniq 5: nu al een update

Hyundai herwerkt zijn elektrische Ioniq 5 al. Hij krijgt een batterij met een grotere capaciteit, een verbeterd thermisch management bij het laden en een ophanging die bijgewerkt wordt.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 10 februari 2022
  • Elektrisch

Bij ons is hij nog maar sinds afgelopen zomer op de markt, maar de Ioniq 5 krijgt nu al kleine verbeteringen voor het modeljaar 2023. De meest merkbare evolutie betreft de opslagcapaciteit van de ‘grote’ batterij. Die kan op dit moment 72,6 kWh aan, maar die capaciteit wordt verhoogd naar 77,4 kWh. Dezelfde waarde waarover zijn neef, de Kia EV6, sinds zijn lancering beschikt dus. Daarmee zal het rijbereik er ongetwijfeld lichtjes op vooruitgaan, al geeft Hyundai hierover geen cijfers vrij. 

Preconditionering

De update omvat ook een nieuw preconditioneringssysteem voor de batterij. Dat zorgt ervoor dat de batterij van de Ioniq 5 automatisch zijn temperatuur aanpast om de optimale oplaadomstandigheden te bereiken tegen dat de wagen bij een oplaadstation aankomt. Die functie wordt automatisch geactiveerd wanneer een laadstation geselecteerd wordt in het navigatiesysteem. 

Verbeterde ophanging

Tenslotte kondigt Hyundai ook aan dat het de reactiviteit van zijn schokdempers (‘Smart Frequency Dampers’) verbeterd heeft om het comfort te verhogen. In onze test schreven we al dat de ophanging van de Ioniq 5 wat beter mocht filteren. 

Deze Ioniq modeljaar 2023 zal beschikbaar zijn voor bestelling vanaf het tweede semester van 2022.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Hyundai Ioniq 5? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Hyundai Ioniq 5-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dacia Spring: facelift... voor het uiterlijk

Dacia Spring: facelift... voor het uiterlijk

Dacia wil zijn Spring niet laten inhalen door de nieuwe 'betaalbare' elektrische stadswagens. Maar is een uiterlijke make-over genoeg om hem 'in' te houden zonder technische evoluties?

Polestar 4: op ontdekking van de elektrische SUV-coupé

Polestar 4: op ontdekking van de elektrische SUV-coupé

Tijdens de Automotive eMotion Summit van Febiac konden we de Polestar 4 SUV-coupé ontdekken, die voor het eerst in België wordt voorgesteld.

Audi lijft designchef Land Rover in

Audi lijft designchef Land Rover in

Massimo Frascella wordt verantwoordelijk voor de styling van de toekomstige modellen van het merk met de vier ringen.

Cupra Born VZ: onderhuids pittiger geworden

Cupra Born VZ: onderhuids pittiger geworden

De VZ is amper te onderscheiden van de andere Cupra Borns, maar hij geniet wel van 240 kW (325 pk) en 545 Nm, met een aangepast chassis om hem nog sportiever te maken!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.599
7 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 53.990
2019
105.433 km

Diesel, Automaat

€ 36.785
2020
29.990 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km