Hyundai Santa Fe: altijd waakzaam

Enkele dagen na de eerste officiële foto’s volgt de informatie: de Santa Fe is aan zijn vierde generatie toe en zet vooral in op veiligheid.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 februari 2018

Hyundai zat op hete kolen om het nieuwe topmodel in zijn SUV-familie voor te stellen en loste begin deze maand al enkele beelden. Enkele dagen voor zijn debuut in Genève geeft de constructeur de details vrij.

Grotere koffer

De vierde Santa Fe neemt de stijlkenmerken van de recente Huyndai-SUV’s over, zoals de kleine Kona of de Nexo op waterstof. Voortaan is hij 4,77 meter lang, en hij ziet zijn wielbasis verlengd met 6,5 centimeter. Dat betekent niet alleen meer interieurruimte, maar ook een grotere koffer. Die is 40 liter groter en 625 liter groot. De Santa Fe biedt nog steeds plaats aan zeven passagiers.

Head-updisplay

Naast praktische aspecten wil de Santa Fe ook meer luxe. Het dashboard kan worden overtrokken in leder en de zetels kunnen worden voorzien van een diamantmotief aan de bovenkant. Voor het eerst in zijn carrière krijgt de Santa Fe ook een head-updisplay. De connectiviteit verrast niet: Apple CarPlay, Android Auto en Live-connecteddiensten (weer, verkeer, brandstofprijzen,…). De topversie heeft een infotainmentsysteem van 8 duim groot.

Aanwezig

Vooral het veiligheidsarsenaal krijgt een stevige update. Het wordt gebundeld onder de naam Hyundai SmartSense. Dat bevat onder meer een dodehoekwaarschuwing, noodremhulp met voetgangerherkenning, rijstrookassistentie, en een waarschuwing voor naderend verkeer bij manoeuvres of bij het openen van de deuren. Dan is er nog een gloednieuw en zelf ontwikkeld veiligheidssysteem: Rear Occupant Alert. Dat detecteert bewegingen van kinderen of huisdieren aan boord. Merkt het die op nadat de chauffeur de auto op slot heeft gedaan, claxonneert hij automatisch.

Tot 197 pk

Qua motoren biedt de Hyundai Santa Fe de keuze tussen een 2.0 diesel van 150 of 180 pk, en een 2.2 diesel van 197 pk. Wie liever benzine wil, kan terecht bij een 2.4 van 184 pk. De motoren zijn gekoppeld aan een manuele zesversnellingsbak of aan een nieuwe achttrapsautomaat, en drijven ofwel de voorwielen of de vier wielen aan.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

Chinese EV's verkopen niet en stapelen zich op in Europese havens

De havenautoriteiten beginnen onder druk te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

De nieuwe BMW X3 warmt zich op

BMW laat ons watertanden met enkele foto's en details over zijn nieuwe SUV X3, die al binnen enkele weken officieel wordt voorgesteld.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km