Ineos Grenadier: er is een verdeler voor België!

Terwijl de Ineos oorspronkelijk ging voor een online verkoopmodel met service via Bosch Car Centers, kiest het nu Hedin Group als verdeler.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 15 april 2022
  • Sector
  • 11.100 weergaven

De Ineos Grenadier is een geval apart. Terwijl Land Rover met zijn nieuwe Defender een heel andere richting uitging, gaat de Britse Chemiegroep via zijn automotive afdeling zonder verpinken voor een moderne 4x4 volgens het concept van de oude Defender. Terwijl het voor zijn in de voormalige Smart-fabriek in Frankrijk gebouwde offroad-machine ook een nieuw distributiemodel bedacht met online verkoop en service via onafhankelijke Bosch-garages, heeft het nu een overeenkomst afgesloten met de Zweedse Anders Hedin Group. Die zal instaan voor de verdeling en service van de Grenadier in België, Nederland, Luxemburg, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Estland, Letland, Litouwen en Zwitserland!

Hedin? 

Hedin Group zegt je misschien niet heel veel, maar het is één van de grootste groepen van autoverdelers in Europa, met 210 dealers die in 6 landen jaarlijks 210.000 nieuwe auto’s aan de man brengen, een volume dat zowat de helft van de jaarlijkse automarkt groot is. Terwijl de groep in Europa een groot aantal merken verdeelt, doet het dat in België tot nu toe uitsluitend voor de auto’s, bestelwagens en vrachtwagens van Mercedes in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Hedin is nu bezig met het opzetten van een verkoop- en serviceorganisatie in de elf landen, waaronder België, met een centrale verdeler die vanuit Zweden werkt.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ineos Automotive.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

En de grootste autogroep wereldwijd is… Toyota

Daarmee doen de Japanners het al voor het derde jaar op rij beter dan de Volkswagen groep.

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

5 Vragen aan Jon Williams: Ford verdwijnt niet uit Europa

In de aanloop naar een volledige elektrificatie tegen 2030 is Ford bezig om zijn operaties in Europa te herzien. In de marge van het Salon van Brussel spraken we met Jon Williams, General Manager van Ford Blue Europe.

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Top 5 van de meest originele concept cars van Porsche

Het is niet makkelijk om slechts 5 exemplaren te kiezen uit de vele concept cars die het merk al heeft voorgesteld. Maar deze exemplaren onderscheiden zich elk op hun eigen manier van de rest.

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

De Mitsubishi Colt doet een beroep op de diensten van de Renault Clio

Een copy paste-operatie die heel wat mensen de wenkbrauwen zal doen fronsen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 34.490
2021
21.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
30.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km