Ioniq 5 N: dubbele motoren voor dubbele fun!

Het eerste volledig elektrische N-sportmodel van Hyundai wordt in juli voorgesteld en zal een ’N Drift Optimizer’-rijmodus krijgen, speciaal voor een flinke portie glijplezier!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 maart 2023
  • Toekomst

Zoals elk jaar zijn de autoconstructeurs en masse richting Arjeplog in Zweden getrokken voor hun wintertests. Na BMW en zijn i5 is het aan Hyundai om de eerste beelden en wat informatie over de ‘N’-versie van de Ioniq 5 te delen. Het staat in ieder geval al vast dat er sport, fun en driftplezier op het programma staat deze zomer met deze Koreaan!Eerste elektrische N en vierwielaandrijving

De eerste volledig elektrische Hyundai met een N-badge zal ook de eerste auto worden met vierwielaandrijving van het sportieve submerk van de Koreaanse constructeur. Maar deze twee elektromotoren zijn er niet enkel om meer efficiëntie te bieden in rechte lijn. Integendeel: het merk maakt gebruik van hun aanwezigheid door een speciale rijmodus te maken met de naam ’N Drift Optimizer’!Korte video in afwachting van juli

Met deze rijmodus ingeschakeld worden de koppelverdeling, de stijfheid van de ophanging, de besturing en zelfs het elektronische differentieel zodanig aangepast dat de Ioniq 5 N moeiteloos dwars kan gaan. Fun staat duidelijk in het woordenboek van Hyundai! Het is nog even in spanning afwachten tot juli, wanneer de officiële presentatie volgt. In de tussentijd geeft Hyundai ons al een videootje waar het elektrische sportmodel plezier maakt samen met niets minder dan een i20 WRC!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Op het programma: één of twee motoren, een behaaglijk interieur en een betaalbare instapprijs.

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

De Tsjechische SUV geeft zich bloot zonder enige vorm van camouflage! Nu ja, zijn onderstel toch...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km