BMW start met een gigantische terugroepactie voor meer dan 320.000 auto’s in Europa, en niet om een klein detail. Door een probleem met de uitlaatgasrecirculatieklep zouden dieselmotoren spontaan in brand kunnen vliegen. Meerdere modellen zijn door het probleem getroffen.

Jean-François Christiaens
08/08/2018

Onlangs heeft BMW zich moeten verontschuldigen voor het spontaan in brand vliegen van een twintigtal van zijn auto’s in Zuid-Korea, zonder gelukkig slachtoffers te maken. Daarna heeft het een grote terugroepactie op poten moeten zetten. Ondertussen vernemen we dat de constructeur ook bij ons een vergelijkbare procedure moet lanceren. In totaal moeten in Europa 232.700 voertuigen terug naar de dealer en ongeveer 17.000 daarvan rijden in België en Luxemburg rond, zo vernamen onze collega’s van de RTBF.

Vier- en zescilinderdiesels

Volgens het officiële persbericht van de BMW-groep is zowat het hele gamma getroffen door het brandgevaar: de 3-, 4-, 5-, 6- en 7-Reeks en de SUV’s X3, X4, X5 en X6. Het productieprobleem met hete EGR-kleppen die brand kunnen veroorzaken zou aanwezig zijn bij viercilinderdiesels gebouwd tussen april 2015 en september 2016 en bij zescilinderdiesels van juli 2012 en juni 2015. De getroffen eigenaars worden uiteraard persoonlijk op de hoogte gebracht en kunnen een “gratis” aanpassing verwachten.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.