Jaargang 2021 van Salon van Brussel in gevaar

Twee constructeurs sturen hun kat.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 10 september 2020
  • Sector

De krant L’Echo kwam met het nieuws: donkere wolken pakken zich samen boven jaargang 2021 van het Autosalon van Brussel. De reden is de onzekerheid rond de pandemie, die invoerders en autoverdelers meer dan ooit huiverig maakt. Daar komt nog eens bij dat talrijke andere evenementen zoals het salon van Genève in maart jongstleden op de valreep werden afgelast. En zo’n annulatie kost een constructeur heel veel geld.

In die weinig vrolijk makende context nemen autobouwers hun voorzorgen en gaan ze nu al hun deelname aan het salon van Brussel afzeggen, zonder dat ze weten of het doorgaat of niet. We hebben het dan over Hyundai, dat al met talrijke opstartkosten voor zijn deelname aan het salon wordt geconfronteerd. Ook een tweede constructeur, waarvan de naam niet wordt genoemd door salonorganisator Febiac, zou al laten weten hebben niet naar Brussel te komen.

Op 22 september zou de beslissing worden genomen of het salon van 2021 doorgaat en onder welke omstandigheden. De komende editie overslaan is een forse uitdaging in een Belgische markt waar men vaak zegt dat het salon goed is voor een derde van de jaarlijkse verkoopcijfers. En er is nog een ander gevaar: als de afwezige merken in 2021 toch een goed verkoopjaar kennen, waarom zouden ze dan nog deelnemen aan een evenement dat dan toch geen impact blijkt te hebben op de jaarlijkse verkoopcijfers? Het is een enorm dilemma voor de organisatie van het autosalon, dat de grootste verkoopbeurs van ons land is.

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Source ©: L'Echo.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km