Jaguar gaat van het gas tot in 2025

Er zal geen enkel nieuw model gelanceerd worden gedurende de volgende 3 jaar.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 december 2021
  • Sector

Het is geen geheim, het Britse Jaguar heeft een bocht van 180 graden gemaakt door verbrandingsmotoren de rug toe te keren en te gaan voor een 100% elektrische toekomst. Een keuze die inhoudt dat het merk zichzelf helemaal moet heropbouwen. Daarom zal voor 2025 geen enkel nieuw model gelanceerd worden! De modellen die op dit moment in de catalogus staan, en die voor het grootste deel een restyling kregen, zullen verkrijgbaar zijn in een afgeslankt aanbod, zowel wat motoren betreft als uitrusting. 

Gelukkig voor het merk kunnen de concessiehouders rekenen op recente modellen, zoals de F-Type en de XE, maar ook moderne aandrijvingen, zoals plug-in hybride of Flexfuel-technologie. 

De broeksriem aanhalen

Gedurende de komende 36 maanden zal Jaguar werken aan een rationalisering van zijn kosten. De autobouwer deed zijn personeelsbestand al twee keer inkrimpen voor een daling van in het totaal 2.000 jobs aan de andere kant van het Kanaal, en door in 2020 zo'n 1000 tijdelijke contracten niet te verlengen. Het is aan te nemen dat er opnieuw stevig gesnoeid zal worden in het aantal arbeidskrachten, zodat Jaguar zijn heropbouw kan financieren. 

Van premium naar grote luxe

Het bedrijf uit Coventry neemt akte van de gefaalde strategie om een volumemerk te worden. Op dat vlak zullen de Duitsers altijd een voorsprong blijven behouden, zowel wat het vernieuwingsritme als verfijning en betrouwbaarheid betreft. Jaguar mikt dus voortaan op een 100% elektrisch gamma, en daarmee eerder op concurreren met Bentley en Porsche dan op Audi, BMW en Mercedes-Benz. Een sprong op het vlak van kwaliteit die mogelijk gemaakt moet worden door het bevriezen van zijn huidige gamma, en het stopzetten van tijdelijke en geldverslindende projecten zoals de electrificatie van de XJ of de ontwikkeling van een gemeenschappelijk platform met Land Rover. Jaguar zet dus een stap terug om verder te kunnen springen en zo de toekomst met meer zelfvertrouwen tegemoet te kijken!

Bron: Le Monde

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Jaguar ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Jaguar zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: JLR.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km