Jaguar gaat van het gas tot in 2025

Er zal geen enkel nieuw model gelanceerd worden gedurende de volgende 3 jaar.

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 02 december 2021
  • Sector
  • 5.080 weergaven

Het is geen geheim, het Britse Jaguar heeft een bocht van 180 graden gemaakt door verbrandingsmotoren de rug toe te keren en te gaan voor een 100% elektrische toekomst. Een keuze die inhoudt dat het merk zichzelf helemaal moet heropbouwen. Daarom zal voor 2025 geen enkel nieuw model gelanceerd worden! De modellen die op dit moment in de catalogus staan, en die voor het grootste deel een restyling kregen, zullen verkrijgbaar zijn in een afgeslankt aanbod, zowel wat motoren betreft als uitrusting. 

Gelukkig voor het merk kunnen de concessiehouders rekenen op recente modellen, zoals de F-Type en de XE, maar ook moderne aandrijvingen, zoals plug-in hybride of Flexfuel-technologie. 

De broeksriem aanhalen

Gedurende de komende 36 maanden zal Jaguar werken aan een rationalisering van zijn kosten. De autobouwer deed zijn personeelsbestand al twee keer inkrimpen voor een daling van in het totaal 2.000 jobs aan de andere kant van het Kanaal, en door in 2020 zo'n 1000 tijdelijke contracten niet te verlengen. Het is aan te nemen dat er opnieuw stevig gesnoeid zal worden in het aantal arbeidskrachten, zodat Jaguar zijn heropbouw kan financieren. 

Van premium naar grote luxe

Het bedrijf uit Coventry neemt akte van de gefaalde strategie om een volumemerk te worden. Op dat vlak zullen de Duitsers altijd een voorsprong blijven behouden, zowel wat het vernieuwingsritme als verfijning en betrouwbaarheid betreft. Jaguar mikt dus voortaan op een 100% elektrisch gamma, en daarmee eerder op concurreren met Bentley en Porsche dan op Audi, BMW en Mercedes-Benz. Een sprong op het vlak van kwaliteit die mogelijk gemaakt moet worden door het bevriezen van zijn huidige gamma, en het stopzetten van tijdelijke en geldverslindende projecten zoals de electrificatie van de XJ of de ontwikkeling van een gemeenschappelijk platform met Land Rover. Jaguar zet dus een stap terug om verder te kunnen springen en zo de toekomst met meer zelfvertrouwen tegemoet te kijken!

Bron: Le Monde

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Jaguar ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Jaguar zoekertjes nu hier:


Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: JLR.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km