Jaguar Land Rover gaat voor een revolutionair navigatiesysteem

Het is bijzonder precies, zelfs zonder GPS-signaal!

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 10 juni 2022
  • Divers
  • 9.931 weergaven

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: de ingebouwde navigatie die geen connectie meer heeft of die plots niet meer in staat is de juiste weg aan te geven om je op je bestemming te krijgen. Frustrerend, en dus schakelen steeds meer mensen over van het ingebouwde navigatiesysteem van autobouwers naar een mobiele app zoals Waze of Google Maps.

De Britse groep Jaguar Land Rover is zich bewust van het probleem en heeft daarom besloten een alternatief aan te bieden dat betrouwbare navigatie mogelijk maakt, ook als het navigatiesysteem geen GPS-signaal oppikt. Een klein wonder dat mogelijk gemaakt wordt door What3Words, een bedrijf dat gespecialiseerd is in geocodering met behulp van een heel specifieke technologie.

Drie woorden, niet één meer

In plaats van een locatie aan te duiden met een lange reeks cijfers of letters, is de door What3Words ontwikkelde codering gebaseerd op een combinatie van drie woorden. Zo staat het Vrijheidsbeeld in New York bijvoorbeeld op planet.inches.most, en het systeem is beschikbaar in verschillende talen! De hele wereldbol is onderverdeeld in miljoenen vierkantjes van 3 x 3 meter, elk met zijn eigen combinatie van drie woorden. Samen met de Always-On technologie, die ook zonder mobiele verbinding werkt, zullen bestuurders van een Jaguar of Land Rover met een combinatie van drie woorden naar elke plek op de wereld kunnen navigeren, GPS-signaal of niet.

Na Mercedes in 2018 doet de technologie die What3Words op poten zette nu dus ook zijn intrede bij de nieuwe voertuigen van Jaguar en Land Rover, maar ook de voertuigen die al rondrijden en uitgerust zijn met het geavanceerde Pivi Pro infotainmentsysteem.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: JLR.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km