Je kan een nieuwe Suzuki Alto ombouwen tot een Renault 4

Een Japanse tuner biedt een heel geslaagde kit aan.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 10 juni 2020
  • Divers

Japan is verzot op sympathieke kleine stadswagens. De wegen van het land van de rijzende zon rijden vol exemplaren van extravagante modellen als de Daihatsu Copen, Suzuki Capuccino of Nissan Figaro. Al die kleine wondertjes passen in de categorie van de keijidōsha (of K-cars), die daar allerlei voordelen genieten, vooral dan qua belastingen, premies en verzekeringen, omdat ze heel compact zijn en een kleine cilinderinhoud hebben.

Een daarvan is de Suzuki Alto Lapin (ja, dat lees je goed), een succesmodel dat Suzuki al bouwt sinds 2002 en waarvan het silhouet doet denken aan dat van de Renault 4. De Alto Lapin is zeer populair bij vrouwelijke Japanners, die hem zowel ruim als praktisch vinden. Het karretje heeft een motor van 658 cc met 54 pk, maar dat blok is ook verkrijgbaar met drukvoeding. In dat geval krijg je er 10 pk en een continu variabele transmissie bij.

De meest Franse Japanner

Hoewel de kleine Jap er al heel schattig uitziet heeft een lokale tuner met de naam Damd Styling Effect beslist om hem nog exotischer te maken (of toch naar Japanse normen) via een exclusieve kit, die van de Alto Lapin een… Renault 4 maakt. Het is hetzelfde team dat van de Suzuki Jimny van de jongste generatie een mini-G-Klasse van Mercedes maakt.

De prijs van de hele operatie ligt net onder de 3.000 euro. Handige mensen kunnen de kit ook zelf monteren. Op die manier kunnen nostalgische fans van de meest populaire Franse stadswagen van de jaren ’70 en ’80 hun zondagen al knutselend doorbrengen. Als we nu eens een Alto Lapin zouden kunnen vinden die bij ons is ingevoerd…

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Damd Styling Effect.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Range Rover Electric speelt op ijs

Range Rover Electric speelt op ijs

Land Rover laat de eerste beelden zien van zijn toekomstige Range Rover Electric zonder camouflage, en vertelt ons meer over zijn innovatieve tractiecontrole.

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km