Je kan een nieuwe Suzuki Alto ombouwen tot een Renault 4

Een Japanse tuner biedt een heel geslaagde kit aan.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 10 juni 2020
  • Divers

Japan is verzot op sympathieke kleine stadswagens. De wegen van het land van de rijzende zon rijden vol exemplaren van extravagante modellen als de Daihatsu Copen, Suzuki Capuccino of Nissan Figaro. Al die kleine wondertjes passen in de categorie van de keijidōsha (of K-cars), die daar allerlei voordelen genieten, vooral dan qua belastingen, premies en verzekeringen, omdat ze heel compact zijn en een kleine cilinderinhoud hebben.

Een daarvan is de Suzuki Alto Lapin (ja, dat lees je goed), een succesmodel dat Suzuki al bouwt sinds 2002 en waarvan het silhouet doet denken aan dat van de Renault 4. De Alto Lapin is zeer populair bij vrouwelijke Japanners, die hem zowel ruim als praktisch vinden. Het karretje heeft een motor van 658 cc met 54 pk, maar dat blok is ook verkrijgbaar met drukvoeding. In dat geval krijg je er 10 pk en een continu variabele transmissie bij.

De meest Franse Japanner

Hoewel de kleine Jap er al heel schattig uitziet heeft een lokale tuner met de naam Damd Styling Effect beslist om hem nog exotischer te maken (of toch naar Japanse normen) via een exclusieve kit, die van de Alto Lapin een… Renault 4 maakt. Het is hetzelfde team dat van de Suzuki Jimny van de jongste generatie een mini-G-Klasse van Mercedes maakt.

De prijs van de hele operatie ligt net onder de 3.000 euro. Handige mensen kunnen de kit ook zelf monteren. Op die manier kunnen nostalgische fans van de meest populaire Franse stadswagen van de jaren ’70 en ’80 hun zondagen al knutselend doorbrengen. Als we nu eens een Alto Lapin zouden kunnen vinden die bij ons is ingevoerd…

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Damd Styling Effect.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Scoop: Hyundai Tucson, facelift voor 2024?

Scoop: Hyundai Tucson, facelift voor 2024?

De vierde generatie Hyundai Tucson werd nog maar in 2021 gelanceerd, maar de SUV zou binnenkort al een facelift kunnen krijgen, zo bewijzen deze foto's van onze spionagefotografen.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Nissan Concept 20-23: toekomstige elektrische Micra?

Nissan Concept 20-23: toekomstige elektrische Micra?

Onder deze conceptcar op hoogspanning zitten waarschijnlijk enkele details verstopt van de toekomstige Nissan Micra...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km