Jeep Avenger, Recon en Wagoneer S: elektrische D-Day!

Jeep maakt zich klaar om een groot aanbod aan elektrische SUV’s te lanceren in Europa. De Avenger mag alvast verkennen.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 09 september 2022
  • Elektrisch
  • 2.998 weergaven

Jeep heeft een groot investeringsplan onthuld om wereldleider te worden op de markt van elektrische SUV’s. Tegen 2030 wil het Stellantis-merk enkel nog elektrische modellen verkopen in Europa en streeft het ernaar 50% van zijn verkoop elektrisch te laten zijn in de Verenigde Staten.

Avenger

Zonder nog al zijn kruit te verschieten, bevestigt Jeep zijn intentie om 4 nieuwe elektrische SUV’s te lanceren. Aan deze kant van de wereld is het de Avenger die het offensief mag beginnen. De ‘baby-Jeep’ is afgeleid van het concept van eerder dit jaar en werd onlangs nog gespot door onze spionagefotografen, en krijgt nu dus een naam. We mogen al de eerste beelden ontdekken van het definitieve model, maar het is nog wachten op zijn officiële presentatie op het Autosalon van Parijs op 17 oktober om zijn technische details te leren kennen. We weten echter wel al dat dit compacte model, dat onder de Renegade wordt geplaatst, over een autonomie van 400 km zal beschikken. Deze elektrische SUV zal al begin 2023 op onze wegen verschijnen en wordt geproduceerd in de Tychy-fabriek in Polen.

Recon

We zullen nog tot volgend jaar moeten wachten om hem in zijn volle glorie te zien, maar Jeep heeft al de eerste beelden van de Recon vrijgegeven. Het is een volledig nieuw model dat vanaf 2024 het speerpunt zal vormen van de elektrificatie van Jeep in de VS. Het merk belooft dat het “100% een Jeep” wordt, lees: in staat om te rijden op de zwaarse terreinen, en je zal hem ook kunnen ‘strippen’ om volledig on open lucht te kunnen rijden, zoals bij de iconische Wrangler. Dit model zal ook op andere belangrijke markten wereldwijd worden verkocht, dus inclusief Europa.

Wagoneer S

Jeep maakte ook van de gelegenheid gebruik om de lancering te bevestigen van een volledig elektrische telg van de Wagoneer-familie. De premium-SUV krijgt de naam Wagoneer S en zou een autonomie krijgen van 400 mijl, omgerekend zo’n 640 km, een vermogen van 600 pk en een sprinttijd van 0 naar 100 km/u in ongeveer 3,5 seconden. De nieuwe elektrische Wagoneer zal ook volgend jaar worden voorgesteld aan het publiek. Zijn productie begint in 2024 in Noord-Amerika, maar er komt daarna ook een Europese lancering.Het vierde elektrische model dat Jeep plant voor deze golf van nieuwigheden tegen 2025 komt ook naar Europa, maar blijft voorlopig nog een geheim.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Jeep? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Jeep-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: koop minder nieuwe auto’s

BMW: koop minder nieuwe auto’s

Een gek advies van een autobouwer, maar duurzaam is het wel.

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Binnenkort terug rotatiemotoren bij Mazda!

Helaas niet in een sportieve coupé, wel als ‘range extender’ voor de MX-30.

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Hyundai blaast zijn mythische Pony Coupé uit 1974 nieuw leven in

Een project dat het op poten zet in samenwerking met Giugiaro

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Top 4 van de Renault 5 Turbo!

Nu de 50ste verjaardag van de R5 stilaan op zijn einde loopt, maken we van de gelegenheid gebruik om nog een laatste keer de meest indrukwekkende versie te belichten aan de hand van 4 iconische versies.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km