Jeep doet gek met zijn grootste SUV. Die krijgt een sportieve look die een stevig temperament suggereert.

Francois Piette
01/02/2018

Maar voor je verbeelding op hol slaat: deze versie krijgt niet de geweldige 6.2 V8 uit de SRT. Wel alle andere motoren: V6 diesels van 190 en 250 pk, een V6 benzine van 286 pk en een V8 benzine van 352 pk. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Goed nieuws uiteindelijk: op die manier combineert hij sportieve looks met nog relatief betaalbare motoren.

Stijl

Het model onderscheidt zich door donkere koetswerkaccenten, treeplanken, 20-duimsvelgen, en de afwezigheid van chroom, op een verchroomde dubbele uitlaat na. De verlaagde sportophanging brengt het geheel wat dichter tegen de grond. Binnenin overheerst het duister eveneens: de Grand Cherokee S is afgewerkt met Black-hout en zwarte stiksels. Verder zijn er nog pedalen met metaallook en SRT-zetels in geperforeerd leder.

Uitrusting

Niet alleen de looks wijzigen, ook de uitrusting gaat erop vooruit: een panoramadak, verwarmde en gekoelde voorzetels, een Uconnect-multimediasysteem dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto, een Alpine-geluidsinstallatie van 506 watt, en verschillende veiligheidssnufjes. Zo noteren we rijstrookassistentie, een dodehoekwaarschuwing, een adaptieve snelheidsregelaar, en een waarschuwing voor kruisend verkeer achter de auto.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.