Jeep Treo, de “Earth-Friendly” Urban Mobility Vehicle

  • Piette François
  • 22 oktober 2003
Tokio, Japan – De designers van de Chrysler Group keken in de toekomst en creëerden een concept-car die de limieten van het merk Jeep® verkent door een vernieuwend design te combineren met milieuvriendelijke vooruitstrevende technologie in een activity-voertuig bedoeld voor jonge consumenten. De Jeep Treo, die zijn debuut maakt op de 37ste Tokio Motor Show, biedt een frisse blik op klassieke Jeep-designthema’s zoals het radiatorrooster met de zeven dwarslatten en de uitspringende voorruit. In zijn interieur biedt de Jeep Treo plaats aan drie passagiers of aan ‘twee-plus-bagage’, in een cockpit die een gevoel van open ruimte creëert in een auto van compact formaat. Onderhuids werd de Treo gebaseerd op een gloednieuw platform dat ontworpen werd om gebruik te kunnen maken van drive-by-wire-technologie, een uitstootvrije brandstofcel – of andere geavanceerde toekomstmotoren –, alsook een elektrische motor die de Treo van een permanente vierwielaandrijving zou kunnen voorzien. De neus van de Treo kreeg een gedurfd, nieuw Jeep-logo en biedt daardoor een frisse blik op het klassieke ‘Jeep-gezicht’. Vanaf de neus loopt het koetswerk in een druppelvorm naar achteren toe, om uit te lopen in twee hooggeplaatste achterstevens waarin de achterlichtclusters zitten en die dienst doen als bevestigingspunten voor twee high-tech Jeep Rubicon mountainbikes: de perfecte uitrusting voor de actieve jonge klanten van morgen. De achterklep met een brede uitsparing zorgt voor een makkelijke toegang tot de achterste opbergruimte. De Jeep Treo wordt aangedreven door twee elektromotoren: eentje voor de voor- en eentje voor de achterwielen, zodat de Treo over een permanente vierwielaandrijving beschikt. De Treo werd zo ontworpen dat hij in de toekomst ook met nieuwe technologieën zoals drive-by-wire, brandstofcel of andere geavanceerde krachtbronnen kan worden uitgerust.
Over de auteur: Piette François

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km