Jeremy Scott geeft smart vleugels

  • Van den Bogaert Robin
  • 21 juni 2013

In afwachting van een hele reeks nieuwigheden in 2014, blijft smart speciale series bedenken van de huidige fortwo. De nieuwste variant, getekend door de Amerikaanse topdesigner Jeremy Scott, ziet er op zijn minst bijzonder uit.

Jeremy Scott is een befaamde modeontwerper die al werkte voor sportmerk Adidas en popsterren zoals Katy Perry, Rihanna en Lady Gaga. Vleugels duiken in al zijn ontwerpen op (sweatshirts, zonnebrillen, sneakers, …). “In mijn ogen vertegenwoordigen de vleugels vrijheid, een stukje gewichtloosheid”, legt Jeremy Scott uit. Smart gaf hem de vrijheid om die ook in de fortwo te integreren. “Enerzijds om duidelijk te maken dat de auto het milieu niet meer met toxische emissies belast, en anderzijds als symbool van een nieuwe lichtvoetige mobiliteit”, aldus Scott.

Een prototype van deze bijzondere fortwo werd eerder al voorgesteld en nu is de smart forjeremy ook echt te koop. Om homologatieredenen moest het ontwerp wel enigszins ingetoomd worden en keerden de klassieke achterlichten terug. Maar dankzij de vleugels rijdt de smart forjeremy nooit ongemerkt voorbij.

Exclusief is hij ook door het beperkte productieaantal van tweehonderd stuks. Voor België is voorlopig één exemplaar voorzien, hoewel zich al twee potentiële kopers gemeld hebben. De prijs begint bij 33.000 euro.

BoConcept

Niet echt jouw smaak? Geen probleem, want bij smart kun je dankzij het zogeheten tailor made-programma helemaal zelf de aankleding kiezen. Van een ‘Barbiemobiel’ tot de auto van Superman, het is allemaal mogelijk.

In samenwerking met de Deense interieurontwerpers van BoConcept ontwikkelde smart nog een bijzondere fortwo cabriolet: de BoConcept signature style (31.400 euro), aangekleed met exclusieve materialen van BoConcept.

Er hoort ook een collectie van accessoires bij, gaande van een set mokken en borden tot een tafelklok die recht uit een smart lijkt te komen. Bijzonder knap en comfortabel is de loungezetel (leder of stof) die lijkt op een autozetel. Voor wie het wat ruimer ziet, is er een moduleerbare sofa, die in basisopstelling precies even lang is als een smart fortwo (2,69 meter).

2014, het jaar van de vernieuwing

Best leuk die speciale series en accessoires, maar het grote smart-nieuws laat nog even op zich wachten. In 2014 – zestien jaar na de lancering van het merk – verschijnt de nieuwe generatie fortwo. Die is gepland voor oktober of november. Ook de forfour keert volgend jaar terug in een volledig nieuwe gedaante. Tot slot vult smart zijn elektrische fortwo en ebike aan met de escooter. 

Meer lezen over:

Over de auteur: Van den Bogaert Robin
Foto's ©: Manufacturer, Robin Van den Bogaert. Source ©: Smart.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Audi e-tron GT facelift, ook meer dan 1.000 pk?

Als de Porsche Taycan een facelift krijgt, is het niet meer dan logisch dat de technisch gelijke Audi e-tron GT volgt. Audi laat nu al enkele foto’s zien van de elektrische sportberline, maar krijgt hij ook de 1.108 pk sterke motoren van de Taycan Turbo GT?

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

Onze 5 favoriete details van de Alfa Romeo Junior (ex-Milano) 2024

De ex-Alfa Romeo Milano heeft enkele mooie troeven die voor zich spreken.

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda CX-80: CX-60 met 7 zitplaatsen

Mazda trakteert zichzelf op een nieuw vlaggenschip met plaats voor 7 personen: dit is de SUV CX-80, die boven de CX-60 en CX-5 komt te staan.

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Citroën C3 Aircross met 7 zitplaatsen laat zich zien

Net als de kleinere C3 zal deze nieuwe Citroën C3 Aircross beschikbaar zijn op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km