Jij mag de volgende Twingo concept car bedenken!

Voor de 30ste verjaardag van het model daagt Renault zijn klanten uit om het volgende prototype van de Twingo te creëren met behulp van artificiële intelligentie…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 23 januari 2023
  • Toekomst

Artificiële intelligentie wint de laatste jaren aan populariteit, ook bij autobouwers. Renault gebruikt het bijvoorbeeld al om visuele controles uit te voeren in de productieketen om zo de kwaliteit van zijn producten te verbeteren. Maar de autobouwer wil nog verder gaan door ook zijn klanten in te schakelen.

Het grote publiek met behulp van artificiële intelligentie 

Het Franse merk heeft immers net zijn ‘ReInvent Twingo’ campagne gelanceerd. Die is gericht op niemand minder dan jou om de volgende showcar van de kleine stadswagen te bedenken. En daarvoor moet je zelfs geen kunstenaar of ingenieur zijn, want het volstaat om een programma met artificiële intelligentie te gebruiken. Renault belooft om één van de op die manier gecreëerde showcars werkelijkheid te doen worden.


Hoe deelnemen

Zin om je kans te wagen? Dat is heel eenvoudig: ga naar eender welke AI-site die beelden genereert, zoals MidJourney, Stable Diffusion of nog Dall E en vraag wat je maar wil… zolang het een Twingo is natuurlijk. Vervolgens post je je creatie op de sociale mediakanalen met de hashtag #ReInventTwingo. We hebben het zelf ook even geprobeerd. Aan jou om het resultaat te beoordelen...


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault Twingo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Renault Twingo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

De Tsjechische SUV geeft zich bloot zonder enige vorm van camouflage! Nu ja, zijn onderstel toch...

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

Tesla stoot Porsche van de troon op de Nürburgring

De Model S Plaid met ‘Track package’ mag zich voortaan de snelste auto op de Nürburgring noemen, dankzij een rondetijd van 7 minuten 25.231 seconden.

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Toekomstige Peugeot 3008: dit is zijn nieuwe i-Cockpit

Voordat Peugeot de volgende generatie van zijn 3008 onthult, stelt het merk eerst het dashboard van het model voor, met daarop de nieuwe i-Cockpit met 21 duim groot gebogen scherm!

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Volvo heeft zijn nieuwe elektrische 'baby-SUV' onthuld, de EX30

Op het programma: één of twee motoren, een behaaglijk interieur en een betaalbare instapprijs.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km