Volkswagen-kampeerders die de California te klein vinden, kunnen binnenkort een maatje groter gaan. De Duitsers stellen binnenkort namelijk een nieuwe kampeerversie voor op basis van de grote Crafter.

Jean-François Christiaens
06/07/2018

Er was natuurlijk weinig twijfel dat de conceptversie van de California XXL in productie zou gaan, zeker na wat Volkswagen ons toevertrouwde tijdens ons bezoek aan de fabriek van de California. Maar nu is het officieel: Volkswagen stelt de productieversie voor op het Caravan Salon in Düsseldorf, tussen 24 augustus en 2 september. En volgens de Duitsers zou de productieversie nauw aanleunen bij de conceptcar. Je kunt zelfs kiezen voor een tweekleurig koetswerk.

Minutieus uitgewerkt

Voor meer details is het nog even wachten. VW houdt het voorlopig op de mededeling dat “de sanitaire ruimte, met douche en toilet, de keuken en slaapruimte achteraan minutieus werden uitgewerkt en aangepast aan een reizende levensstijl.” De ruimte aan boord zal sowieso royaal zijn. Maar je zult je voortaan wel moeten houden aan de beperkte toegang tot sommige parkings en steden, die je met de gewone California met uitklapbaar dak wel kon omzeilen. Je kunt natuurlijk niet alles hebben…

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.