Ja! Door een van de 20 testrijders tegen te komen in Vlaams-Brabant. Zij rijden met Leafs die zoveel mogelijk gedeeld moeten worden. Zelfs met onbekenden.

Jean-François Christiaens
12/06/2018

Een jaar lang zullen 20 particulieren, zelfstandigen, overheden en andere organisaties uit Vlaams-Brabant rondrijden in een nieuwe Nissan Leaf als onderdeel van de operatie “Testrijders”. Zij kunnen de Leaf voordelig rijden, maar zullen hun elektrische auto ook zoveel mogelijk delen met buren, vrienden en collega’s, en zelfs met volstrekt onbekenden.

1.500 keer gedeeld

Op het einde van de campagne, in juni 2019, hopen de organisatoren dat de Leafs minstens 1.500 keer werden gedeeld. Testrijders komt er op initiatief van de Bond Beter Leefmilieu en Autodelen.net, samen met Nissan, ALD Automotive, Blue Corner, CarAmigo, en met steun van het departement leefmilieu, natuur en energie van de Vlaamse Overheid en de provincie Vlaams-Brbant.

Heel Vlaanderen

Het project wordt eerst uitgerold in Vlaams-Brabant, maar breidt ook uit naar andere Vlaamse provincies. Laurien Spruyt van de Bond Beter Leefmilieu verklaart: “Wij promoten in de eerste plaats het te voet gaan, met de fiets of met het openbaar vervoer. Kiezen mensen toch voor de auto, dan willen we hen zoveel mogelijk richting elektrische auto of deelauto sturen. Daarom zoeken we 10 extra kandidaten en heel wat andere mensen die een auto van Testrijders willen huren via CarAmigo en die elektrisch willen rijden.”

Meer informatie vind je op https://www.testrijders.be/

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.