Kia Concept EV9: elektrische mastodont

In de Verenigde Staten haalt Kia het doek van de (heel) grote broer van zijn EV6, in de vorm van een concept car. Een elektrische mastodont met 7 plaatsen en een lengte van bijna 5 meter, die de toekomstige Kia EV9 voorafgaat.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 18 november 2021
  • Toekomst

Net zoals Hyundai met zijn Concept Seven de hoofdlijnen van zijn toekomstige elektrische Ioniq 7 SUV onthult, komt ook Kia niet met lege handen naar Los Angeles, maar brengt het de concept EV9 mee. Daarmee geeft het merk ons al een vrij duidelijk voorsmaakje van de look van zijn toekomstige elektrische SUV met 7 plaatsen die binnenkort verwacht wordt. 


4,93 m

Deze grote elektrische SUV is met zijn lengte van 4,93 m, breedte van 2,06 m en hoogte van 1,79 m op maat gemaakt voor de Amerikaanse markt. Hij staat op een versie van het E-GMP onderstel waarvan de wielbasis iets korter is dan die van de Hyundai Concept Seven: 3,1 m tegen 3,2 m.

Toch belet dat Kia natuurlijk niet om drie zetelrijen in te bouwen die tot 7 plaatsen mogelijk maken. Het Koreaanse merk laat weten dat er verschillende zetelconfiguraties beschikbaar zullen zijn, waarmee de EV9 niet enkel kan dienen om veel volk te vervoeren, maar even goed als comfortabel salon indien nodig.

 

27 duim

Aan boord vinden we ook een groot zwevend scherm dat horizontaal is opgesteld en 27 duim groot is, maar ook een origineel rechthoekig stuur dat bezaaid is met aanraaktoetsen. In het interieur wordt veelvuldig gebruikgemaakt van duurzame materialen: stoffen gemaakt op basis van gerecupereerde visneten, gerecycleerde plastic flessen en wol, of nog vegan leder.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Kia ? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Kia zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De nieuwe Toyota Land Cruiser in 5 punten

De Belgische prijzen van de nieuwe Toyota Land Cruiser zijn bekend. De gelegenheid om in detail te treden over de nieuwste generatie van de iconische terreinwagen.

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Heeft de Smart Fortwo nog een toekomst?

Smart is op zoek naar een industriële partner om de volgende generatie van zijn elektrische tweezitter te produceren.

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Alles wat je moet weten over Lynk & Co

Misschien wist je het al, maar Lynk & Co is veel meer dan zomaar de constructeur van de SUV 01 die in Europa wordt verkocht…

5 onbekende auto's met een V10

5 onbekende auto's met een V10

Ooit waren verbruik en CO2-uitstoot nog minder van belang...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km