Komt er een 100% elektrische Ford Ranger?

Ford-topman Jim Farley had het bij de productiestart van de F-150 Lightning in elk geval over een tweede elektrische pick-up voor het merk!

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 28 april 2022
  • Toekomst

Pick-ups zijn bijzonder populair in de Verenigde Staten, en de interesse voor elektrische exemplaren is groot. Kijk maar naar de aandacht voor onder andere Rivian, de langverwachte Tesla Cybertruck of nog de Ford F-150. Van die laatste, waarvan de volledige productie voor 2022 trouwens is uitverkocht, is de productieband zopas opgestart. Bij die productiestart had Ford-CEO Jim Farley het over een kleinere elektrische pick-up voor het merk.

Ranger Lightning? 

Voor die tweede elektrische pick-up zijn er twee opties. Ofwel wordt het een elektrische versie van een bestaande pick-up, in de States bouwt Ford met de Ranger en de compacte Maverick twee kleinere modellen dan de F-150, ofwel een volledig nieuw model. Welke optie het wordt, dat bevestigde Farley nog niet. Wel zei hij dat de fabriek om het model te bouwen al in de steigers staat.


Het gaat daarbij om de de nieuwe fabriek in Stanton, in de Amerikaanse staat Tennessee. Die opent in 2024 en zal dan bijkomende productiecapaciteit voorzien voor de F-150 Lightning en ook de batterijen voor de elektrische pick-up produceren. Maar daarnaast dus ook een kleinere elektrische pick-up. Welk model, dat zullen we pas in de toekomst te weten komen. Als het gaat over de Ranger, bestaat de kans in elk geval dat hij naar Europa komt, wat met de F-150 Lightning niet gepland is.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ford Ranger? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ford Ranger-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Ford Motor Company.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km