Alfa Romeo zou werken aan een coupé op basis van zijn Giulia. Die zou Ferrari-hybridetechnologie krijgen om 650 pk te produceren.

Jean-François Christiaens
09/04/2018

Wie een praktische Alfa Romeo zoekt, kan bij de Stelvio-SUV terecht. Daarom zou de Italiaanse constructeur geen plannen hebben voor een breakversie van de Giulia. Maar dat houdt Alfa Romeo niet tegen om het Giulia-gamma verder uit te breiden. Volgens het Britse Autocar zou er aan een Giulia coupé worden gewerkt. Die zou volgens de Britten eind dit jaar worden onthuld en vanaf begin 2019 in de showrooms staan.

Sportback

Dat is niet alles: Autocar vermoedt ook dat de coupé, die Sprint of GTV zou gaan heten, ook een vijfdeursversie zou krijgen, net als de Audi A5 Sportback. De coupé neemt dan wellicht dezelfde benzine- en dieselmotoren over als de Giulia-berline. Maar dat is nog niet alles…

HY-KERS

De 2,9 liter grote V6 uit de Giulia Quadrifoglio zou volgens Autocar een hybridesysteem met energierecuperatie van Ferrari kunnen krijgen voor stevigere prestaties. Een HY-KERS-geïnspireerd systeem, dat debuteerde op de LaFerrari, zou de Italiaanse V6 een elektrisch duwtje geven van 510 tot 650 pk. De 2.0 viercilinder turbobenzine uit de Giulia Veloce zou dezelfde behandeling krijgen om richting 350 pk te gaan.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.