Lancia krijgt 10 jaar om zich te bewijzen…

…en Chrysler, Alfa Romeo en DS ook.
  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 14 mei 2021
  • Sector

De groep Stellantis is het resultaat van de fusie tussen Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) en PSA Peugeot-Citroën, en telt niet minder dan 14 merken. Daarmee is het een belangrijke speler in de wereldwijde auto-industrie. Gezien het formaat van de portefeuille gonst het van de geruchten, onder meer over het verdwijnen van Chrysler en Lancia. Maar daar klopt niets van, want elk merk zal alle kansen krijgen van Stellantis.

CEO Carlos Tavares heeft die heel bewuste keuze uitgelegd tijdens het evenement “Future of the Car”, georganiseerd door de Financial Times: “We geven elk merk een kans, met een horizon van tien jaar, gepaard met een financiering voor heel die periode”. Daarmee krijgen de teams van de respectieve merken de tijd om te bewijzen dat ze hun plaats binnen de Stellantis-wereld verdienen.

De Portugese baas verduidelijkt echter wel dat geen enkel merk wordt voorgetrokken omdat het meer prestige zou hebben dan een ander. Of anders gezegd: een meer respectabele stamboom geeft een merk geen extra rechten. Alle constructeurs worden dus op dezelfde manier behandeld en zullen dezelfde proef moeten afleggen om te bewijzen dat ze nuttig zijn en dat ze binnen de groep duurzaam winstgevend kunnen zijn.

Dat betekent dat zowel Chrysler in de VS als Lancia, Alfa Romeo en DS in Europa tien jaar krijgen om hun klanten en de directie van de Stellantis-groep te overtuigen.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker Ocean: 707 km WLTP, recordbereik voor een elektrische SUV

Fisker wil een impact maken met zijn elektrische SUV Ocean. De ‘Extreme’-versie krijgt een WLTP-autonomie van 707 km, “de grootste actieradius van alle batterij-elektrische SUV’s in Europa”.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km