Leer je je kinderen rijden? Huur een auto met twee sets pedalen

Bijna de helft van de Belgen kiest voor vrije begeleiding om zijn of haar rijbewijs te halen. Maar de gezinswagen is daarvoor niet altijd het meest geschikt. Als alternatief kan je een auto huren met pedalen voor chauffeur én begeleider.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 29 oktober 2018

In België kan je nog steeds leren rijden zonder dat je daarvoor naar de rijschool hoeft te gaan. Daar kiest trouwens zowat de helft van de “nieuwe” chauffeurs voor wanneer ze leren rijden. Probleem: de auto van mama of papa is daar niet altijd geschikt voor. Ofwel heeft die een automaat (waardoor je niet zomaar met een manuele versnellingsbak mag rijden), ofwel is het een bedrijfswagen en staat er in het contract dat hij niet mag worden gebruikt voor rijlessen. Wat nu?

CONDUCT

De Royal Automobile Club of Belgium (RACB) heeft een start-up die “CONDUCT” heet. Die verhuurt auto’s die speciaal zijn aangepast om in te leren rijden als onderdeel van de vrije begeleiding. In België bestaat dat al langer, maar dankzij de samenwerking tussen de RACB en Peugeot wordt dat aanbod nu gevoelig uitgebreid.

CONDUCT verhuurt aangepaste Peugeot 208-modellen met pedalen voor chauffeur en begeleider, en extra achteruitkijkspiegels. Gemiddeld betaal je 15 euro per uur, inclusief btw, verzekering en brandstof. De auto’s zijn over het hele land te huur bij de 15 Peugeot-concessiehouders die aan het project deelnemen.

Verder geeft CONDUCT ook informatie over het behalen van het rijbewijs, met de verschillen tussen Wallonië, Brussel en Vlaanderen, de wegcode, de regelgeving rond het halen van het rijbewijs, tips voor de juiste reflexen, tests voor het theoretisch rijbewijs enzovoort.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Conduct.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

Focus op Volkswagens MIB4: ChatGPT, IDA en meer

De nieuwste evolutie van Volkswagens infotainmentsysteem is meer dan enkel een groter scherm. Dankzij MIB4 heb je nu de kracht en kennis van AI binnen handbereik dankzij een eenvoudig stemcommando.

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

Tesla Model 3 Performance is terug van weggeweest!

De gloednieuwe Performance-versie van de Tesla Model 3 levert 460 pk en sprint van 0 tot 100 km/u in 3,1 seconden, met nog steeds 528 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km