Levert je start-stopsysteem echt een lager verbruik op?

Steeds meer wagens hebben een start-stopsysteem, waardoor de motor uitgaat als de auto even stilstaat. Dat systeem zou brandstofverbruik schelen en de uitstoot van uitlaatgassen verminderen. Maar het opstarten van de motor kost relatief veel energie. Pakt het stilvallen van de motor netto gunstig uit?

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 31 oktober 2018
  • 995 weergaven

Tekst: Tomas van Dijk

Het is waar dat het opstarten van een motor veel energie kost. Maar dat geldt alleen als de motor koud is. “Bij koude start wordt het brandstofmengsel gedurende de eerste minuten verrijkt”, zegt autotechnoloog Frederik Van Den Broeck van de Vives Hogeschool in Kortrijk. “Er zit dan relatief veel brandstof in ten opzichte van lucht. Ook de uitlaatgasnabehandeling, waarbij met behulp van een roetfilter en katalysatoren schadelijke stoffen zoals roet en stikstofdioxide uit de uitlaatgassen worden gehaald, werkt dan nog niet optimaal. Zodra de motor opgewarmd is, heb je slechts gedurende enkele milliseconden een kleine verhoging van de brandstofhoeveelheid nodig.”

Voor het starten van de motor moet je ook elektriciteit uit de accu trekken. Dat heeft wel invloed op het brandstofverbruik van de wagen. De accu wordt immers tijdens het rijden opgeladen en dat kost extra benzine of diesel.

Smokkelhybride

Om dat effect te minimaliseren, hebben autofabrikanten iets slims bedacht. Van Den Broeck: “De accu van een auto met start-stopsysteem is nooit helemaal opgeladen. Tijdens het remmen kan er daardoor middels een dynamo nog wat extra energie in opgeslagen worden. Die (rem)energie wordt gebruikt om de motor weer aan te zwengelen als het stoplicht op groen springt. Bij hybride auto’s is die techniek veel verder verfijnd. In feite is een start-stopsysteem een goedkope truc om hybridetechnologie in een auto te smokkelen.”

Al met al is zo’n start-stopsysteem al bij vrij korte onderbrekingen gunstig, meent Van Den Broeck. “Al bij een paar seconden, schat ik. Sta je korter stil, dan is het inderdaad de vraag of je verhoudingsgewijs niet te veel energie uit de accu moet trekken voor de startmotor.”

Twintig seconden

Autotechnoloog Mark Pecqueur van de Thomas More Hogeschool vindt die inschatting te optimistisch. Tot voor kort kwamen auto’s met het systeem vrij goed uit tests, zegt hij. “Sinds vorig jaar moeten autofabrikanten de uitstoot volgens een nieuwe standaard meten, en scoren ze minder goed.” In 2017 werd de WLTP van kracht, de Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure. Die heeft de New European Driving Cycle (NEDC) vervangen. De WLTP-testprocedure is realistischer, aldus Pecqueur.

Volgens Pecqueur moet je toch algauw 20 seconden stilstaan voor een gunstig effect van het aan-uitsysteem. Als je wacht op iemand die laadt en lost, dan kom je daar gauw aan. Als je in de file rijdt en je moet om de haverklap op de rem, dan kun je het aan-uitsysteem volgens Pecqueur beter uitschakelen.

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten concept: Jaguar XF10, de supercar met een machtige V10!

Vergeten concept: Jaguar XF10, de supercar met een machtige V10!

Hij had Ferrari’s en Lamborghini’s het leven zuur kunnen maken met zijn technologie uit de F1. Hij had het blazoen van de Britse autobouwer kunnen oppoetsen en het merk tussen de meest prestigieuze ter wereld verheffen. Helaas, de Jaguar XF10 kwam er niet...

Volkswagen Lamando, mini Arteon

Volkswagen Lamando, mini Arteon

De Golf krijgt een grote vierdeurs coupéversie, à la Arteon. Jammer genoeg is dit model enkel bestemd voor de Chinese markt.

Porsche Design wordt 50, en dat moet gevierd worden!

Porsche Design wordt 50, en dat moet gevierd worden!

Een verjaardag die gevierd wordt met een exclusieve 911!

BMW zegt vaarwel tegen de V12 in zijn gamma

BMW zegt vaarwel tegen de V12 in zijn gamma

Deze nobele aandrijving wordt voor de allerlaatste keer gebruikt door BMW in een gelimiteerde editie van de 7 Reeks. Daarna is het over en uit voor de V12 in de auto’s van de Beierse autobouwer.

Aanbevolen tests voor jou

4,1 /5 Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Test: Audi Q5 55 TFSIe Sportback, de SUV waarop we zaten te wachten?

Geconfronteerd met de meest recente X4 van BMW en de nieuwe Mercedes GLC zag Audi zich verplicht zijn Q5 te vernieuwen. Een operatie die niet beperkt blijft tot een simpele visuele facelift, samen met een nieuwe ‘coupé’ uitvoering, maar één die ook technologische en mechanische nieuwigheden met zich meebrengt!

3,5 /5 Test: Ssangyong Korando e-Motion, schot in de roos!

Test: Ssangyong Korando e-Motion, schot in de roos!

Op papier beschikt de eerste elektrische SUV van Ssangyong over alle troeven om te scoren: gebruiksgemak, een volledige uitrusting en een competitieve prijs. Maar is deze Korando e-Motion echt zo interessant?

3,6 /5 Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Test: Hyundai Kona N, hot SUV!

Wie zegt dat sportieve wagens met een verbrandingsmotor hun beste tijd gehad hebben? Hyundai in elk geval niet, want de Koreaanse autobouwer breidt zijn N-familie nog uit. Dit keer met een pittige versie van zijn atypische Kona SUV.

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Alpine A110 vs Toyota GR Yaris: rijplezier van de hoogste graad!

Welke van de twee, de beweeglijke en lichte Française of de gekke en eigenzinnige Japanner, zal ons het meeste plezier kunnen verschaffen?

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Oogverblindend, het interieur van deze ‘unieke’ 911!

Oogverblindend, het interieur van deze ‘unieke’ 911!

Oliesjeiks uit golfstaten en hun auto’s… het is vaak een garantie op ‘unieke’ combinaties. Ook deze Porsche 911 Turbo S uit 1998 stelt niet teleur!

Zoveel kost de Renault Megane E-Tech, de uitsluitend elektrische compacte Fransman

Zoveel kost de Renault Megane E-Tech, de uitsluitend elektrische compacte Fransman

De besteltabellen van de de 100% elektrische versie van het compacte Franse model gaan net op tijd voor Kerst open! Maar hoeveel kost dit grote geschenk je?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Citroën C3 Pluriel, de goedkoopste cabrio op de markt?

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Citroën C3 Pluriel, de goedkoopste cabrio op de markt?

Een cabrio kopen in het putje van de winter, een gek idee? Integendeel: aangezien niemand er op dit moment één wil, is dit het ideale moment om een goede deal te doen! Vandaag buigen we ons over de Citroën C3 Pluriel, waarschijnlijk één van de meest originele cabrio’s van de afgelopen 20 jaar!

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Test Aankoop heeft de resultaten gepubliceerd van een grote studie rond de betrouwbaarheid van de automerken die op onze markt te koop zijn. Een studie waarin de Aziatische merken duidelijk domineren...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Automaat

€ 29.490
2022
24.361 km

Benzine, Automaat

€ 30.470
2021
6 km

Benzine, Automaat

€ 30.470
2021
6 km

Elektrisch, Automaat

€ 68.246
2022
1 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 15.990
2019
22.479 km

Benzine, Automaat

€ 37.500
2017
79.201 km

Benzine, Automaat

€ 34.995
2021
1.122 km

Diesel, Automaat

€ 28.990
2018
79.919 km