De Lexus CT200h een “chiquere Toyota Prius” noemen, is het model oneer aandoen. De compacte hybride is sinds 2011 namelijk de best verkochte Lexus-hybride in het Japanse gamma. Tijd voor een facelift.

Wim Bervoets
15/06/2017 16:59:36

De facelift gooit het over een klassieke boeg: het radiatorrooster krijgt een nieuw design, net als de koplampen. Achteraan zijn de lichten voortaan L-vormig, en de bumper kreeg er eveneens een nieuw ontwerp. De CT200h kan je voortaan ook schoeien met nieuwe 16-duimsvelgen.

Widescreen

In het interieur krijgt het infotainmentscherm een fikse groeischeut: mat het voordien 7 duim, dan is het nu maar liefst 10,3 duim groot. Lexus breidt verder het aanbod interieurkleuren en –combinaties uit.

F-Sport

De sportiever aangeklede CT200h, de F-Sport, krijgt er enkele nieuwe koetswerkkleuren bij. Naast een zwarte metaallak zijn er twee opvallende kleuren: Lava Orange en Heat Blue. Het radiatorrooster van de F-Sport belandde eveneens op de tekentafel.

Veiligheid: uitgebreid

De CT200h mag voortaan aanspraak maken op het Lexus Safety System +. Dat omvat de meest courante rijhulpsystemen: een aanrijdingswaarschuwing, adaptieve snelheidsregelaar, rijstrookassistentie, automatische grootlichten en verkeersbordherkenning.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.