De Britse sportwagenbouwer Lotus kijkt een rooskleurige toekomst tegemoet. Voor het eerst sinds 2000 werd er het afgelopen jaar opnieuw winst geboekt.

Wim Bervoets
11/08/2017 14:58:52

Lotus heeft het de afgelopen jaren steeds met beperkte middelen moeten doen. Onder de Maleisische eigenaars resulteerde dat in relatief weinig nieuwe modellen – op de Evora na – en een kernmodel, de Elise, dat teruggrijpt naar fundamenten uit 1996.

Speciale reeksen

Wel bracht het merk met de regelmaat van de klok speciale reeksen en licht herwerkte versies van zijn bestaande modellen uit. Een manier om zijn modellen met beperkte middelen toch in de schijnwerpers te houden. De afgelopen jaren werd dat aantal speciale reeksen stevig opgevoerd. Een strategie die rendeert.

Geely

Het afgelopen jaar nam de verkoop van Lotus-modellen op het Europese vasteland namelijk met 57% toe. In Noord-Amerika werden er maar liefst zes keer meer Britse sportwagens verkocht. Dat resulteerde dit jaar in een relatief bescheiden operationele winst van 2 miljoen pond. Een opsteker waar niet alleen de Britten, maar ook de nieuwe Chinese eigenaars bij Geely opgetogen mee zullen zijn.

Je gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.
Je gebruikt een oude versie van Safari en/of iOS. Upgrade ajb naar een nieuwere versie.